Laholm:2018:34


Kultur- och utvecklingschef till Laholms kommun

Vi söker nu en Kultur- och utvecklingschef med ansvar för frivilliga skolformer, arbetsmarknadsfrågor och kultur.

 

Vi har viljan, handlingskraften och förutsättningarna som krävs för att skapa framtiden och vi behöver hjälpas åt eftersom Laholms kommun är inne i en expansiv tid, då många väljer att flytta hit. Laholms kommun med sitt strategiska läge mellan Köpenhamn och Göteborg, nära såväl Halmstad som Helsingborg, erbjuder närhet, framåtanda och ett gynnsamt klimat för arbete och liv, samt goda förutsättningar för företagande. I Laholm, med sina 25 000 invånare, förenas livskvalitet och tillväxt för en hållbar utveckling. Här finns milslånga sandstränder, alpina skidanläggningar, golfbanor, ett inland med skogar, sjöar och åar samt ett av Sveriges bästa laxfiske och en charmig stadskärna. Ja, här finns allt utom en Kultur- och utvecklingschef därför söker vi dig som siktar framåt. För som du förstår, det gör vi!

Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett spännande arbete och möjlighet till kompetensutveckling.

 

Uppdraget som chef för Kultur- och utvecklingsverksamheten

Som kultur- och utvecklingschef erbjuds du en spännande utmaning med möjlighet att påverka, utveckla och ta ett övergripande ansvar för en av de viktigaste sektorerna i vår kommun. Du får möjlighet att göra skillnad och att påverka dagens och framtidens Laholm. Uppdraget spänner över följande verksamheter så som kulturskola, gymnasieskola, vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser, kultur och turism, fritid och bibliotek. Att vara kultur och utvecklingschef i Laholms kommun kräver förståelse för kommunens förutsättningar och utmaningar med närhet till medarbetare, förtroendevalda och invånare.

Du är direkt underställd kommunchefen och ingår i kommunens ledningsgrupp. Genom samverkan tar du och dina medarbetare helhetsgrepp för Laholm kommuns fortsatta positiva utveckling. Att samverka externt och omvärldsbevaka är en given del i uppdraget, liksom att vara en god ambassadör för kommunen. Ett stort samhällsengagemang och ett intresse av att ingå i och verka för deltagande i nationella, regionala samt lokala nätverk och grupper är en annan viktig egenskap vi söker.

 

Kvalifikationer

• Du ska ha relevant akademisk examen samt chefs- och ledarskapsutbildning.

• Dokumenterad erfarenhet som chef/ledare samt erfarenhet från politiskt styrd verksamhet.

• Erfarenhet av målstyrning där ekonomi är ett viktigt incitament och kunskap om adekvat lagstiftning inom de verksamhetsområden du ska leda.

• Erfarenhet av visionsarbete och goda kunskaper om forskning, nationellt och internationellt.

  Du har förmåga att se helheter ur ett strategiskt och visionärt perspektiv och motivera dina medarbetare att delta i och ta initiativ till utvecklingsarbete för att nå uppsatta mål.

·  Som person är du tydlig, lyhörd och trygg. Du har ett coachande ledarskap och ett inkluderande förhållningssätt

·  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Vi kommer att hålla intervjuer 21/3 och 23/3

 

Anställningens omfattning: tillsvidare, heltid

 

Tillträde: 2018-08-01 eller efter överenskommelse

 

Ansök senast: 2018-03-18

 

Kontaktpersoner

Peter Andreasson, Kommunchef, 0730-25 24 68

Cecilia Roos, Ordförande/Kultur- och utvecklingsnämnden, 0736256835

 

Fackliga företrädare nås via kommunens växel 0430-150 00

 

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Laholms kommun är en allmän handling.

Vi undanber oss all kontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 


Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan


 


Visa annons som pdf