Laholm:2018:41

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 


Budget- och skuldrådgivare

 

Socialnämnden utökar nu tjänsten som budget- och skuldrådgivare. Tanken är att utveckla det förebyggande arbetet och öka medborgarnas kunskaper om privatekonomi.

Tjänsten kommer att finnas inom socialtjänstens Preventionsenhet. Inom enheten finns i dag 10 medarbetare som arbetar med anhörigstöd, hälsosamtal, lotsverksamhet mm.

 

Arbetsuppgifter

Ge råd, stöd och anvisningar i budget- och skuldfrågor. Du motiverar privatpersoner att planera för en ekonomi i balans, att finna lösningar på betalningsproblem samt att bistå vid kontakter med fordringsägare för olika uppgörelser. Du utreder förutsättningar för ansökan om skuldsanering, bistår med stöd efter beviljad skuldsanering och vid överklagande och omprövning.

En viktig del i arbetet är utåtriktade insatser såsom information om verksamheten till olika grupper i samhället. Arbetet förutsätter samverkan med andra yrkesgrupper och med myndigheter.

 

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning med social eller ekonomisk inriktning samt grundläggande juridiska kunskaper. Du behöver behärska ett brett fält av kunskaper, från juridiska, ekonomiska till sociala och psykologiska. Du ska ha goda kunskaper om samhällets uppbyggnad och andra myndigheters roller och verksamheter. Det är meriterande om du har erfarenhet av yrket.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du bör ha en god pedagogisk förmåga och hög grad av personlig mognad, är intresserad av människor och har en förmåga att se till personens hela livssituation. Eftersom del av tjänsten omfattar utåtriktat arbete förutsätter vi att du har god förmåga att tala inför grupper. Vi förutsätter att du har goda datakunskaper och intresse för utveckling med hjälp av digitaliseringens möjligheter. B-körkort.

 

Anställningsform

Heltid, tillsvidare.

 

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

 

Lön

Enligt överenskommelse

 

Upplysningar

Barbro Jönsson, enhetschef, tel. 070-510 36 29

 

Fackliga upplysningar

Fås genom kommunens växel 0430-150 00

 

Sista ansökningsdag

2018-03-20

 

Övriga upplysningar

Utdrag ur polisens belastningsregister kan komma att begäras vid anställning men ska inte skickas med ansökan.

 

Information till annonssäljare

Laholms kommun önskar för närvarande ingen ytterligare annonsering av denna tjänst

 

Logga in/ skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 

 

 


Visa annons som pdf