Miljö- och hälsoskyddsinspektör
Hylte:2018:31

Hylte-lite enklare

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden och här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv. 

 

Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling. I Hylte kommun arbetar runt 1000 personer på 48 arbetsplatser. 

 

Miljöenheten i Hylte kommun
För oss är du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.


Miljöenheten är en del av Samhällsbyggnad och jobbar med tillsyn och rådgivning enligt miljöbalken på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden. Vi står inför många spännande utmaningar i samband med att Hylte kommun växer.

 

Vi söker just nu en medarbetare för föräldravikariat under ett år. Vi vill bidra till en bättre miljö för alla Hyltes medborgare. Vill du bli en av oss?

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att i huvudsak få arbeta med tillsyn inom miljöbalkens område med tyngdpunkt inom området miljöskydd, men kan även få andra uppgifter inom kontorets arbetsområde. Tjänstens huvudsakliga fokusområde är avloppsreningsverk, förorenad mark och metallbearbetning. I din roll besöker du verksamheter, ger råd, kontrollerar brister och följer upp. Tjänsten är utåtriktad och det ingår mycket kundkontakt, bland annat att ge service och råd till Hyltes företagare och allmänhet, men också kontakt med interna målgrupper och politiker. Dina erfarenheter och kunskaper påverkar dina arbetsuppgifter–Vi är en liten enhet och det finns goda möjligheter att forma arbetsuppgifterna och utveckla din roll efter kunskaper och önskemål.


Kvalifikationer
Utbildning till miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning, som bedöms likvärdig. Erfarenhet av likartat arbete är meriterande. Du är bra på att planera, prioritera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. I arbetet ingår mycket kontakter med allmänhet och verksamhetsutövare, det är därför viktigt att du tycker om att möta människor. Du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Eftersom arbetet går ut på att göra avvägningar samt fatta beslut utifrån lagstiftningen är det viktigt med goda kunskaper inom miljöbalken. Vi förutsätter kompetens och erfarenhet av arbete i IT-miljö.  Meriterande om du arbetat i ECOS ärendehanteringssystem.

 

Körkort är ett krav och förutsättning för tjänsten.

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv

 

Anställningsform
Vikariat t.o.m 2019-07-31

Tillträdesdag
2018-06-01 eller enligt överenskommelse

Lön
Individuell lön

Upplysningar
Iris Hjalmarsdottir Enhetschef
Tfn. 0345-180 50

Mobil. 0733-718 050

 

Kontaktperson
Veronica Andersson, Miljö- och hälsoskyddsinspektör
Tfn. 0345-180 51


Kontaktperson - vision

Mattias Andersson
Tfn. 0345-18000


Sista ansökningsdag
2018-03-30Välkommen med din ansökan!

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 


 


Visa annons som pdf