Laholm:2018:43

 


Ekonomichef till Laholms kommun

 

Vi har viljan, handlingskraften och förutsättningarna som krävs för att vår kommun ska fortsätta vara den bästa livsplatsen, den bästa platsen för företagande och en kommun att räkna med i framtiden. Då vi är inne i en stark tillväxt där många väljer att flytta hit hjälps vi åt för att erbjuda våra kommuninvånare bästa möjliga service.

Vår attraktion finns bland annat i det strategiska läget mellan Köpenhamn och Göteborg, nära såväl Halmstad som Helsingborg.

Laholms vision med sina 25 000 invånare är att förena livskvalité och tillväxt för en hållbar utveckling. Här finns milslånga sandstränder, alpina skidanläggningar, golfbanor, ett inland med skogar, sjöar och åar, en charmig stadskärna samt ett av Sveriges bästa laxfiske.

Vi saknar from hösten en ekonomichef som kan ta över rollen efter vår nuvarande ekonomichef som går i pension. Därför söker vi dig som siktar framåt. För som du förstår, det gör vi också!

Våra värdegrundsord i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang samt ett gott föredöme. Vi erbjuder ett spännande arbete och möjlighet till kompetensutveckling.

 

Uppdraget som ekonomichef

 

Som ekonomichef har du ett övergripande ansvar för en av de viktigaste funktionerna i vår kommun. Du får möjlighet att göra skillnad och att påverka dagens och framtidens Laholm. Uppdraget innebär att skapa en helhet med ekonomi som en resursdel, där din uppgift är att bistå alla kommunens verksamheter. För att lyckas har du ett team av medarbetare som du med ditt nära ledarskap tillsammans utvecklar och förvaltar kommunens ekonomiska resurser på bästa möjliga sätt.

Ekonomienheten, som samordnar kommunens ekonomistyrning, svarar bl.a. för att ta fram underlag för den ekonomiska planeringen, uppföljningar, bokslut, redovisning, analyser och finanshantering. Enheten svarar även för kommunens upphandlingsverksamhet.

Du är direkt underställd kommunchefen och ingår i kommunens ledningsgrupp. I kommunen arbetar vi med helhetssyn vilket innebär att du tillsammans med verksamhetscheferna är viktiga kuggar i det övergripande arbetet för att nå de av förtroendevalda uppsatta målen.

Att samverka externt och omvärldsbevaka är en given del i uppdraget, liksom att vara en god ambassadör för kommunen. Ett stort samhällsengagemang och ett intresse av att ingå i och verka för deltagande i nationella, regionala samt lokala nätverk och grupper är en annan viktig egenskap vi söker.

 

 

Kvalifikationer

 

• Du ska ha relevant akademisk examen inom området ekonomi.

• Dokumenterad erfarenhet som chef/ledare samt erfarenhet från politiskt styrd verksamhet och dess processer.

• Erfarenhet av målstyrning där en stabil ekonomi är en viktig förutsättning samt kunskap om adekvat lagstiftning.

• Erfarenhet av utvecklingsarbete och förmåga att initiera och leda ekonomistyrningsprocesser.

  Du har förmåga att se helheter ur ett strategiskt och visionärt perspektiv.

  Att skapa ekonomisk förståelse hos såväl medarbetare som förtroendevalda.

·  Som person är du tydlig, strukturerad och analytisk. Du är pedagogiskt duktig och kan kommunicera ur ett verksamhetsperspektiv.

·  Goda kunskaper om Lagen om offentlig upphandling.

·  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Vi kommer att hålla intervjuer 27/3 och 29/3

 

Anställningens omfattning

Tillsvidare, heltid

 

Tillträde

2018-08-01 eller efter överenskommelse

 

Ansök senast

2018-03-22

 

Kontaktpersoner:

Peter Andreasson, Kommunchef, 0730-25 24 68

Kommunstyrelsens ordförande Elisabet Babic, 0767-846843

 

Fackliga företrädare nås via kommunens växel 0430-150 00

 

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Laholms kommun är en allmän handling.

 

Vi undanber oss all kontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

 


Visa annons som pdf