Kommunarkivarie
Hylte:2018:36

Är du utvecklingsorienterad, serviceinriktad och intresserad av framtidens arkiv?

Hylte-lite enklare

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden. Här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv.

Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling. I Hylte kommun arbetar runt 1100 personer på 48 arbetsplatser. För oss är Du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.

 

Arbetsuppgifter
Hylte kommun har nyligen upphandlat ett e-arkiv. Nu är vi i fasen att implementera det i våra verksamheter. Du kommer att ha en avgörande roll i införandet av e-arkivet som pågår i samverkan med ett flertal kommuner i Halland. 

Samtidigt som tjänsten är fokuserad på att digitalisera arkivmyndigheten så ingår det i dina dagliga arbetsuppgifter som kommunarkivarie att ansvara för det fysiska kommunarkivet och dess bestånd av arkivhandlingar.  I arbetsuppgifterna ingår också att ge råd och stöd i arkiv- och dokumenthanteringsfrågor inom hela den kommunala organisationen exempelvis genom utbildningsinsatser. Du kommer också att arbeta med att handlägga ärenden och förfrågningar från allmänheten såväl som från kommunens egna medarbetare.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är en positiv och utåtriktad person som har en akademisk utbildning med inriktning arkivvetenskap. Du är ansvarstagande och noggrann men också nyfiken, driven och självgående. 
Du måste kunna arbeta självständigt såväl som i grupp. Du är van att arbeta strukturerat, analytiskt och målfokuserat och är en god kommunikatör både i tal och i skrift. Tidigare arbete inom den offentliga sektorn liksom kunskaper om den kommunala organisationen och kommunal arkivbildning är meriterande. Vidare bör du ha god kännedom om de lagar och regler rörande exempelvis offentlighet och sekretess som styr verksamheten.

Om du har erfarenhet av arbete med långsiktigt digitalt bevarande och e-arkiv så är det meriterande. Hylte kommun använder Visual Arkiv som arkivredovisningssystem varför erfarenhet av detta system är en fördel.

Vid tillsättningen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du som person har förmågan att driva arbetet framåt, är serviceinriktad och strukturerad.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 
Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidare

Omfattning
Heltid

Lön
Individuell lönesättning

Tillträdesdag
Snarast, eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2018-04-01

Upplysningar
Håkan Kolsmyr, kommunarkivarie, 0345-180 05

 

Facklig företrädare

Facklig representant nås via kommunens växel

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 

 

 


 


Visa annons som pdf