Laholm:2018:50

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 


Familjerättssekretare till Barn- och ungdomsenheten


Vi ska bli fler!

 

Vi utökar och söker en ny kollega som kan komplettera oss! Här har Du möjligheter om Du vill delta i vårt utvecklingsarbete byggt på forskning, erfarenhet och medskapande för barnens bästa!

 

Socialkontoret har en utpräglad samverkanskultur både internt och externt och har en kunnig och engagerad arbetsgrupp och ett öppet klimat. Familjerätten tillhör Barn och Ungdomsenheten som totalt har ett tjugotal anställda. 65 % av medarbetarna har arbetat längre än fem år i yrket. Vi arbetar med ett tydligt brukarperspektiv och ett nära och stödjande ledarskap. Tjänsten är placerad på familjerättsfunktionen som består av två familjerättssekreterare. Enklare faderskap sköts via familjecentralen.

 

Arbetsuppgifter

Arbetet innefattar alla förekommande familjerättsliga arbetsuppgifter. Vi har ett nära samarbete med socialnämndens öppenvård som verkställer samarbetssamtal, föräldrastödjande samtal och umgängesstöd.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad socionom med erfarenhet av myndighetsutövning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med familjerättsliga frågor. Grundläggande kunskap om barn och barns behov är ett krav. Du behöver en god utrednings- och dokumentationsförmåga och vara insatt i aktuell lagstiftning. Du är skicklig att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet av samtal med människor i kris, konflikt och konflikthantering är meriterande. 

B- Körkort är ett krav.

Vi strävar efter mångfald på arbetsplatsen och ser därför gärna sökanden som bidrar till detta. Personlig lämplighet och flerspråkighet är en fördel.


Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid.


Lön
Enligt överenskommelse

 

Tillträdesdag

2018-09-01 eller enligt överenskommelse


Upplysningar
Ingrid Gustavsson Enhetschef 0430-265 84
Sandra Bengtsson Familjerättssekreterare 0430-265 08

Eva Eriksdotter Sjöberg Familjerättssekreterare. 0430 – 265 57

 

Fackliga upplysningar

Carina Wesselgård, SSR, 0430-158 48

Gert-Åke Benson, Vision 0430-156 68

 

Sista ansökningsdag
2018-04-09

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Vi har dock avsatt tid för intervjuer 12 och 13 april.


Övriga upplysningar

Utdrag ur polisens belastningsregister kommer att begäras vid anställning men ska inte skickas med ansökan.

 

Information till annonssäljare

Laholms kommun önskar för närvarande ingen ytterligare publicering av denna annons.Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan


Visa annons som pdf