Laholm:2018:131

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 


Speciallärare/specialpedagog till Lärvux, Vuxenutbildningen Campus Laholm


Vuxenutbildningen i Laholm finns inom Kultur- och utvecklingsverksamheten. Inom vuxenutbildningen finns grundläggande vuxenutbildning, gymnasial vuxenutbildning, gymnasial yrkesutbildning-Yrkesvux, Lärlingsutbildning, Lärvux samt svenska för invandrare Sfi.

Arbetsuppgifter
Som speciallärare är du mentor och arbetar med enskild undervisning och undervisning för en liten grupp vuxna elever som tillhör personkretsen för särskild utbildning för vuxna. Du ansvarar för planering och genomförande av undervisning för eleverna och deltar på gemensamma arbetsplatsträffar med övriga personal hos oss. Tjänsten innebär också att du deltar i regionala specialpedagogiskt nätverk, samt håller kontinuerlig kontakt med elevernas dagliga verksamhet och boende för att skapa goda förutsättningar för lärande.

Som speciallärare jobbar du ständigt med att ge eleverna verktyg och lyfta fram deras egna resurser. Du kommer tillsammans med ledningen arbeta med helhetsansvar för Lärvux när det gäller antagning och undervisning och i viss mån utveckling av verksamheten.  Du ska kunna undervisa i både grundskolekurser och gymnasiekurser inom grundsär och gysär.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarexamen med behörighet i svenska, engelska och matematik för årskurs 7-9 och /eller gymnasiet samt en speciallärar- eller specialpedagogisk examen.

Det är meriterande att ha erfarenhet av arbete med vuxna elever som har andra funktionsnedsättningar och även intresse för och kunskap om möjligheten till arbete för målgruppen. Du ska vara flexibel i ditt sätt att planera undervisningen samt ha ett stort tålamod.


Vi vill att du som söker tjänsten ser möjligheter istället för problem, har god initiativförmåga och stimuleras av utvecklingsarbete. Du ska ha lätt för att skapa goda relationer med både elever och personal och ha ett genuint intresse för att handleda elever i deras kunskapsutveckling. Har du dessutom erfarenheter av att jobba med IT-verktyg ses även detta som ett plus.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV samt din lärarlegitimation.

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid

Semestertjänst


Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Annika Lareliius, Tf rektor, 070 – 339 52 43

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

Sista ansökningsdag
2018–06-08

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

Till annonsförsäljare

Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons


Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan


 


Visa annons som pdf