Biträdande rektor till Landeryd/Kinnared
Hylte:2018:98

Hylte-lite enklare

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden och här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv. 

 

Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling. I Hylte kommun arbetar runt 1100 personer på 48 arbetsplatser. 
För oss är du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.


Arbetsbeskrivning
I kommunens olika skolor, förskolor och fritidshem arbetar vi med Hyltes framtid. Vi arbetar för barnens bästa och genom vårt dagliga arbete ger vi barnen de verktyg de behöver inför framtiden.  Det är ett lärorikt och viktigt uppdrag vi utför. Vi söker nu dig som vill dela detta uppdrag med oss på Hylte kommun i rollen som biträdande rektor.

Landeryds- och Kinnaredsskola är två skolor som vill forma harmoniska ungdomar med självförtroende. Lärare tillsammans med elever arbetar även för att skolorna ska
präglas av genuin och stark sammanhållning där alla känner varandra.

Som biträdande rektor ska du vara med leda och utveckla arbetet i verksamheten där du tillsammans med rektor har operativt och strategiskt ansvar för skolan
. Dessutom ansvarar du för verksamhetsplanering, ekonomi, personal, arbetsmiljö samt att verksamheterna följer lagar och förordningar. Vidare har du ansvar för det pedagogiska ledarskapet och det strategiska kvalitets- och utvecklingsarbetet.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett tydligt och involverande ledarskap, arbetar med delaktighet och kan leda en komplex och mångfacetterad verksamhet.

Du är engagerad i pedagogiskt utvecklingsarbete och har förmåga att skapa goda relationer med elever, personal och föräldrar samt att samverka med externa aktörer för elevernas bästa. Du organiserar arbetet på ett sådant sätt att alla får möjlighet att ta ansvar för sin egen och skolans utveckling. Du ser möjligheter där andra ser hinder.

Som person är du trygg i dig själv och ditt ledarskap och du har förmåga att engagera och inspirera dina medarbetare samtidigt som du är lyhörd och tydlig i din kommunikation kring mål, resurser och förväntat resultat och därigenom kan du skapa förståelse och acceptans för fattade beslut. Du ser humor och prestigelöshet som en framgångsfaktor.

Du har akademisk examen med pedagogisk eller specialpedagogisk inriktning. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och moderna arbetsformer. Vidare är du insatt i och besitter en vetskap om lärarnas vardag.

Utöver detta är det för denna tjänst meriterande om du har:

- Tidigare rektorserfarenhet från årskurs F-6.

- Erfarenhet av arbete med barn- och ungdomar i en mångkulturell skolmiljö.

- Kunskap/erfarenhet av ekonomiska system.
- Administrations- och dokumentationsvana.

- Erfarenhet av arbete med digitalisering inom skolans värld.

- Genomförd rektorsutbildning.


Vi vill att du bifogar personligt brev och cv.

Anställningsform/Varaktighet
Tildsbegränsad anställning under läsåret 18/19 med ev förlängning.

 

Omfattning

Deltid, 50%

Lön
Individuell lönesättning

Tillträdesdag
Enligt överrenskommelse

Sista ansökningsdag
2018-06-20

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar
Stigert Pettersson, Förvaltningschef (från 1 juni Ann-Chatrin Samuelsson): 0733718111

Lärarförbundets expedition: 0345-180 11
Lärarnas Riksförbund expedition: 0345-181 42
Kommunal expedition: 0345-181 98


Övriga upplysningar

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan


 


Visa annons som pdf