Deltidsbrandmän sökes till Unnaryd och Hyltebruk
Hylte:2017:225

Hylte-lite enklare

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden och här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv. 

 

Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling. I Hylte kommun arbetar runt 1000 personer på 48 arbetsplatser. 
För oss är du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.

Vi behöver dig!

Är du en person med båda fötterna på jorden och hjärtat på rätt ställe? Vill du dessutom hjälpa människor på din hemort att känna sig trygga i sin vardag? Som räddningstjänstpersonal i beredskap (deltidsbrandman) kommer du in i en god gemenskap. Du blir en viktig resurs för samhället och en tillgång i säkerhetsarbetet på ditt jobb. Du larmas ut vid olika akuta nödlägen som bränder, trafikolyckor och andra akuta situationer då liv, egendom eller miljö kan vara i fara.
Du kommer genomgå relevant utbildning som ger dig rätt förutsättningar att klara av jobbet.

Räddningstjänsten Hylte                                                                                                                 

Välkommen till oss i Hylte kommun. Brandmannayrket är ett spännande och omväxlande arbete där du gör en viktig insats i samhället du själv bor och arbetar i. 

Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Att vara deltidsbrandman eller räddningstjänstpersonal i beredskap (RIB) är ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder en trygg arbetsgivare med framtidstro där du kan utvecklas, göra skillnad för dina medmänniskor och känna stolthet.

Deltidsbrandman                                                                                                                                     

Arbetet som deltidsbrandman innebär att man vid sidan av sitt ordinarie arbete har beredskap som brandman. Beredskap har man regelbundet under en vecka, då man dygnet runt ska inställa sig på brandstationen inom en viss tid även kallat anspänningstid. Vid anställning i Hyltebruk återkommer beredskap var fjärde vecka medan Unnaryd har beredskap var tredje vecka.

Du behöver inga särskilda förkunskaper för att söka till deltidsbrandman. Arbetet kräver B-Körkort och en god fysisk och psykisk förmåga, som prövas genom olika tester innan man kan bli antagen.

Arbetsuppgifter                                                                                                                                      

Arbeta i utryckningsstyrka, delta i utbildnings- och övningsverksamhet. Du kommer att arbeta tillsammans med andra brandmän under stressade förhållanden, vilket kräver god samarbetsförmåga och social kompetens. Du ska kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Anställningen innebär beredskap, då du ska kunna infinna dig på räddningsstation inom anspänningstiden vid larm. Övnings-verksamhet sker med ca 50 timmar per år företrädesvis kvällstid, viss tid kan ske på dagtid.

För att trivas i rollen har du samarbetsförmåga, initiativförmåga och är flexibel. Du är positiv, kommunikativ och arbetar utan prestige.

Kvalifikationer

 Grundläggande krav:

 För att bli deltidsbrandman hos oss ska du:

·          Ha tillstånd från huvudarbetsgivare att få lämna vid larm, övningar och utbildning.

·          Vara över 18 år

·          Bo och/eller arbeta i respektive tätort (Hylte och Unnaryd), så att du klarar anspänningstiden.

·          Ha fullgod syn och hörsel.

·          Du klarar vårt arbetsprov på rullband, läkarundersökning och kraven på arbets-EKG med godkänt resultat.

·          Du klarar räddningstjänstens lämplighetstester (bl.a. höjd o klaustrofobiprov).

·          Du har körkort, lägst B, men beredd på att ta C-behörighet(räddningstjänsten står för visst ekonomiskt bidrag)

·          Du är simkunnig

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidareanställn.

 

Omfattning

Deltidsanställning med beredskap.


Lön
Lön enligt RIB-avtal

 

 

Tillträdesdag
Snarast, enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2017-12-14

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar
Magnus Åman Räddningschef 0345-18165

Mikael Andersson Stf. Räddningschef 0345-18166
Johan Gummesson Facklig företrädare BRF  073-0461138

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan


 

 


 


Visa annons som pdf