Grundskolelärare för enheten nyanlända
Hylte:2017:235

Hylte-lite enklare

 

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden och här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv. 

 

Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling. I Hylte kommun arbetar runt 1000 personer på 48 arbetsplatser. 
För oss är du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.


Enheten för nyanlända

Enheten för nyanlända är en central mottagningsenhet för nyanlända elever. Hos oss får de förberedande undervisning i skolans teoretiska ämnen och i svenska som andraspråk parallellt med att de får sina tidigare kunskaper och skolgång kartlagda med Skolverkets nationella kartläggningsmaterial. Eleverna slussas sedan ut kommunens grundskolor.

 

På Enheten för nyanlända arbetar ett team bestående av lärare och studiehandledare. Härifrån organiseras modersmålsundervisningen för kommunens grundskolor, gymnasiet och modersmålstöd i förskolan. Studiehandledning fördelas centralt efter behov medan själva arbetet utförs ute på kommunens skolenheter.

 

Enheten för nyanlända finns i lokaler vid Örnaskolan i Hyltebruk och tar emot elever från åk 1-9.

 

Läs gärna mer om oss;

http://www.hylte.se/utbildningbarnomsorg/nyanlandabarnochelever/enhetenfornyanlanda.4.3b9f37ca1556f168eced04.html

 

Arbetsbeskrivning

Inför vårterminen 18 söker vi en grundskolelärare som vill arbeta med nyanlända elevers lärande. Tjänsten som utannonseras är för undervisning i bl.a. svenska som andraspråk, so-ämnen och engelska. Du kommer att arbeta tillsammans med andra lärare och studiehandledare i arbetslaget på enheten. I dina arbetsuppgifter ingår utöver undervisning, att kartlägga elevernas kunskaper med hjälp av Skolverkets kartläggnigsmaterial.

 

Som lärare på Enheten för nyanlända arbetar du språkutvecklande i en anpassad ämnesundervisning, med fokus på varje elevs behov och förutsättningar. Vi använder oss av lärplattformen IST lärande som ett vertyg för att planera, genomföra, bedöma och dokumentera elevernas lärande, som en del i en formativ undervisningsprocess.


Kvalifikationer

Du som söker är utbildad lärare med behörighet att undervisa i grundskolan. Har du specialpedagogisk kompetens, behörighet i matematik, no-ämnen och/ eller erfarenhet av arbete med nyanlända elever ser vi det som positivt.  

 

Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och uppdrag. Att utgå från varje elevs förutsättningar och kunna göra anpassningar i undervisningen för att gynna elevernas måluppfyllelse är en central del i arbetet.

Ett aktivt värdegrundsarbete är en självklarhet för dig precis som elevaktiva arbetssätt. Du ser vinsten i att samarbeta och samverka med andra yrkeskategorier för att eleven ska nå så långt som möjligt mot utbildningens mål.

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Anställningsform/Varaktighet

Vikariat 6 månader med möjlighet till förlängning

 

Omfattning
100%

Lön
Individuell lön

 

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2017-11-16

 

Upplysningar
Linnéa Rosengren, Rektor, 0345- 182 07,
Linnea.Rosengren@hylte.se 
Lärarförbundet exp Hylte, Facklig representant 0345-18011

Lärarnas Riksförbund exp Hylte, Facklig representant 0345-18142


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning


Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan


 


 


Visa annons som pdf