Specialpedagog till Kråkbergskolan Hylte kommun
Hylte:2018:51

Inför läsåret 2018 kommer vi att fortsätta utöka elevhälsokompetenserna i kommunens förskolor och skolor. Vi annonserar nu ett antal tjänster och hoppas att du blir intresserad av att söka.


Målet för elevhälsoarbetet  är främst att arbeta förebyggande och hälsofrämjande och  vara ett stöd på olika nivåer för att skapa lärmiljöer
som främjar elevers lärande, utveckling och hälsa. Elevhälsans organisation i Hylte består av en tvärprofessionell central barn- och elevhälsa och lokala elevhälsoteam. Elevhälsans olika kompetenser skall samverka och är en viktig del i enheternas systematiska kvalitetsarbete. Vi vill skapa en hållbar organisation som gynnar samverkan och likvärdighet när det gäller tillgång på stöd i kommunens förskolor och skolor.  Elevhälsoarbetet kommer utöver utökning av tjänster att stärkas med ett antal fortbildningsinsatser där forskningscirklar och kollegialt arbete kommer att vara arbetssätt som genomsyrar hela verksamheten.

 

Kråkbergsskolan 

Kråkbergsskolan är ett låg – och mellanstadium i Hylte tätort. Vi står inför en spännande förändring då vi startat upp en helt nybyggd skola och helt ny utemiljö.

 

Kråkbergsskolan håller öppet hus den 23 april 2018, kl 14.00 – 17.00. Kom och se vår nya fina skola, träffa personal och ställ en massa nyfikna frågor.

Varmt välkomna hälsar skolledning och personal.

Läs mer om vår nya skola här http://hylte.se/utbildningbarnomsorg/grundskola/ornaskolan06.4.1ceb926d12c876b6fe180004477.html

Arbetsbeskrivning
Tillsammans med rektor och i samarbete med elevhälsoteamet kommer du spela en viktig roll i utvecklingen av det pedagogiska arbetet för att möta behoven hos våra eleverna. Rollen som specialpedagog handlar om att vara drivande i arbetet i att organisera och utveckla arbetet kring pedagogiska anpassningar och särskilt stöd inom läs och skriv.

Rollen kommer innebära utförande av pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram på grupp och individnivå. En viktig uppgift är att vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor för både föräldrar, kollegor, skolledare och andra berörda. Du kommer arbeta med handledning och stöd för pedagoger samt aktivt delta i det utvecklingsarbete som bedrivs på skolan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är examinerad specialpedagog. Rollen bygger på nära samarbete mellan rektor, elevhälsan, vårdnadshavare och övrig personal är bemötande och sammabetsförmåga viktiga aspekter. Du ska arbeta aktivt individuellt eller tillsammans med andra för att effektivt nå gemensamma mål. Vi söker dig som är lösningsfokuserad och ser möjligheter i förändringar. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Anställningsform/Varaktighet
1 st Tillsvidare 

Omfattning
Heltid, 100%

Lön
Individuell lönesättning

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2018-04-22

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar
Helene Jangen, rektor, telefonnummer, 0729818383
Lärarförbundet exp Hylte facklig representant 0345-18011
Lärarnas Riksförbund exp Hylte Facklig representant 0345-18142

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

 

Hylte-lite enklare

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden och här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv. 

 

Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling. I Hylte kommun arbetar runt 1100 personer på 48 arbetsplatser.  För oss är du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.


Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 


 

 
 


Visa annons som pdf