Laholm:2018:109

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 

 

Behandlare till Socialtjänstens Ungdomsteam

 

Beskrivning

Laholms kommun har valt att satsa på det tidigt förebyggande arbetet och inom socialtjänsten finns därför ett Ungdomsteam med fyra heltidstjänster som arbetar uppsökande gentemot ungdomar runt om i kommunen. Ungdomsteamets främsta målgrupp är ungdomar i åldern 13-18, men även andra åldrar kan omfattas av diverse uppdrag. Ett exempel är ett projekt kring psykisk ohälsa vi just nu bedriver som är riktat till årskurs 5, något som vi önskar nå ut med till samtliga femteklasser i kommunen. Ungdomsteamet är en del av socialtjänstens behandlingsenhet för familjer med barn i åldrarna 0-21 år. För att kunna möta ungdomarnas behov innefattar tjänsterna arbete kvällar och helger.

Arbetsuppgifter
Uppsökande verksamhet ute på fältet där ungdomarna befinner sig. I detta ingår ett nära samarbete med skolor, fritidsledare, polis och andra som arbetar gentemot målgruppen, såsom föreningar och frivilligorganisationer. Till vardags tillbringar ungdomsteamet mycket tid ute på kommunens skolor. På kvällar/helger besöker vi fritidsgårdar, diverse arrangemang samt platser där det är känt att ungdomar samlas. Vi har även gruppverksamheter, såsom exempelvis kill- och tjejgrupper, Skilda Världar, och klassverksamhet. Tjänsterna kommer även innefatta arbete mot så kallade ”hemmasittare”, barn/ungdomar med stor skolfrånvaro.

Kvalifikationer
Högskoleexamen med social eller pedagogisk inriktning eller annan likvärdig inriktning. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga, förmåga till gott bemötande samt att du känner dig bekväm i såväl individsamtal, som i samtal i diverse gruppsammanhang. B-körkort fordras.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och ser därför gärna manliga sökande.

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid


Tillträdesdag

Snarast enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar

Anders Rasmussen, Enhetschef 0705-579400.

Fackliga upplysningar

Nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

Sista ansökningsdag
2018-06-10
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan


  

 


Visa annons som pdf