Laholm:2018:113


Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 


Mentor till Lagaholmsskolan


Lagaholmsskolan är kommunens största 7-9 - skola med ca 350 elever och ca 40 personal. Skolan ligger centralt i Laholm vägg i vägg med Osbecks gymnasiet. I nära anslutning till skolan ligger Folkhälsocentrum där skolan har sin idrott i rymliga hallar. Vi hittar också en modern friidrottsanläggning och fotbollsplan där. Hos oss går elever från Mellbystrand och centrala Laholm.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter blir att vara mentor på heltid. Du arbetar tillsammans med Aya som har arbetat som mentor i två år, sedan skolan införde sitt nya system. Du kommer att ansvara för att ha regelbundna möten med dina elever, hålla i utvecklingssamtal, vara med på föräldramöten, göra pedagogiska kartläggningar i samarbete med undervisande personal, skriva åtgärdsprogram, bevaka närvaro. Du ingår också i skolans likabehandlingsgrupp. Kort sagt jobbar du med allt som kan hjälpa våra elever att må bra och känna sig trygga på Lagaholmsskolan.


Kvalifikationer
Du ska tycka om tonåringar och ha förmågan att möta elever och föräldrar utifrån deras behov. Det är viktigt att du kan strukturera och organisera ditt arbete. Du kommer att ha arbetstoppar vilket gör att du behöver vara stresstålig. Din samarbetsförmäga är viktig eftersom du hela tiden måste ha kontakt med undervisande lärare, elevhälsa och rektor för att skap en helhet kring dina elevers behov och utveckling. Tillsammans med din mentorskollega så skapar ni ett team.Du bör erfarenhet från arbete inom skolverksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Ansök snarast då intervjuer kan genomföras under ansökningstiden.


Anställningsform
100% tillsvidare, semestertjänst


Tillträdesdag

2018-08-13

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Viveka Lennse Johansson Rektor 0430-153 36

Fackliga upplysningar

Nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00


Sista ansökningsdag
2018-05-21


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan 


Visa annons som pdf