Specialpedagog till Elias Fries skola Hylte kommun
Hylte:2018:78

Inför läsåret 2018 kommer vi att fortsätta utöka elevhälsokompetenserna i kommunens förskolor och skolor. Vi annonserar nu ett antal tjänster och hoppas att du blir intresserad av att söka.


Målet för elevhälsoarbetet  är främst att arbeta förebyggande och hälsofrämjande samt att vara ett stöd på olika nivåer för att skapa lärmiljöer
som främjar elevers lärande, utveckling och hälsa. Elevhälsans organisation i Hylte består av en tvärprofessionell central barn- och elevhälsa och lokala elevhälsoteam. Elevhälsans olika kompetenser skall samverka och är en viktig del i enheternas systematiska kvalitetsarbete. Vi vill skapa en hållbar organisation som gynnar samverkan och likvärdighet när det gäller tillgång till stöd i kommunens förskolor och skolor.  Elevhälsoarbetet kommer utöver utökning av tjänster att stärkas med ett antal fortbildningsinsatser där forskningscirklar och kollegialt arbete kommer att vara det arbetssätt som genomsyrar hela verksamheten.


Arbetsbeskrivning
Tillsammans med rektor och i samarbete med elevhälsoteamet kommer du spela en viktig roll i utvecklingen av det pedagogiska arbetet för att möta behoven hos våra elever. Rollen som specialpedagog handlar om att vara drivande i arbetet i att organisera och utveckla arbetet kring pedagogiska anpassningar och särskilt stöd inom läs och skriv.

Rollen kommer att innahålla utförande av pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram på grupp- och individnivå. En viktig uppgift är att vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor för föräldrar, kollegor, skolledare och andra berörda. Du kommer att arbeta med handledning och stöd för pedagoger samt aktivt delta i det utvecklingsarbete som bedrivs på skolan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är examinerad specialpedagog. Då rollen bygger på nära samarbete mellan rektor, elevhälsan, vårdnadshavare och övrig personal är bemötande och sammabetsförmåga viktiga egenskaper. Du ska arbeta aktivt, individuellt eller tillsammans med andra, för att effektivt nå gemensamma mål. Vi söker dig som är lösningsfokuserad och ser möjligheter i förändringar. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidare 

Omfattning
Heltid

Lön
Individuell lönesättning

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2018-05-30

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar
Ann-Christin Johansson rektor Elias Fries, 0733- 718 031

Lärarförbundet expedition Hylte facklig representant 0345-18011
Lärarnas Riksförbund
expedition Hylte Facklig representant 0345-18142
Kommunal expedition: 0345-181 98


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

 

Hylte-lite enklare

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden och här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv. 

 

Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling. I Hylte kommun arbetar runt 1100 personer på 48 arbetsplatser.  För oss är du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.


Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 

 

 


 


Visa annons som pdf