Lärare till Flex-IT Örnaskolan
Hylte:2017:175

Örnaskolans högstadium
Vi som jobbar på Örnaskolans högstadium har ett betydelsefullt och ärorikt uppdrag! Vi arbetar med att forma harmoniska ungdomar med självförtroende. Vi ger ungdomarna de verktyg de behöver för att klara av fortsatta studier och fortsätta sin resa mot vuxenlivet.

På Örnaskolans högstadium ges du en möjlighet att göra en skillnad för Hylte kommuns framtid, våra ungdomar. Vidare kommer du ges en möjlighet att vara med och utveckla skolan tillsammans med dina kollegor. Vi arbetar hårt med ständiga förbättringar och vi utvecklas tillsammans. Ett led I detta  ingår bland annat en stor digital satsning under 3 år, kollegialt utvecklingsarbete med forskningscirklar inom Modellskolan och värdegrundsprojekt med nyanställda värdegrundpedagoger. Elevantalet på Örnaskolans högstadium växer och nu behöver vi din hjälp för att utvecklas vidare!   

 

Arbetsbeskrivning, Flex-IT

Flex-It är en del av Örnaskolan. Verksamheten bygger på en liten undervisningsgrupp där IT är en av delarna som vi kommer satsa extra på tillsammans med hög personaltäthet där man hela tiden strävar efter att stimulera elevernas sociala, emotionella och kognitiva utveckling. Undervisningen, som är mycket strukturerad, utgår från varje elevs behov och individuella kunskapsnivå. Eleverna ges möjlighet till undervisning i samtliga ämnen enligt Lgr 11, men basämnena svenska, matematik och engelska prioriteras. Även ämnen som bild, slöjd, idrott och hemkunskap ges utrymme i verksamheten. Beroende på elevernas skiftande behov bedrivs undervisningen både enskilt och i grupp.  

 

Målet med Flex-IT är att ge eleverna nödvändiga kunskaper, både socialt och ämnesmässigt, för att kunna fortsätta studera. Det primära målet med skolgången för dessa elever är att bli en väl fungerande individ utifrån sina egna förutsättningar. Vistelse i Flex-IT är inte en permanent lösning för den enskilde eleven utan skall slussas ut i ordinarie skolverksamhet så snart möjlighet finns.

Personalen som arbetar i Flex-IT har ett nära samarbete med övriga lärare och elevhälsan. All personal på skolan tar ett gemensamt ansvar för elevernas trygghet samt för att eleverna ska nå så långt det är möjligt i sin utveckling och lärande. Elevhälsoteamet arbetar nära arbetslagen i dessa processer.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska vara behörig att undervisa i något av kärnämnena sv, so, ma, no med inriktning på årskurs 1-7. Vi ser att Du är en skicklig pedagog med goda kunskaper om läs- och skrivsvårigheter. Meriterande om du har kunskaper om neuropsykiatriska funktionshinder och kompensatoriska hjälpmedel. Du är väl förtrogen med det systematiska arbetet med elever i behov av särskilt stöd.

Då rollen bygger på nära samarbete mellan rektor, vårdnadshavare och övrig personal är bemötande och samarbetsförmåga viktiga aspekter. Du ska arbeta aktivt individuellt eller tillsammans med andra för att effektivt nå gemensamma mål. Vi söker dig som är lösningsfokuserad och ser möjligheter i förändringar. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart du kan!

Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Lön
Individuell lönesättning

Tillträdesdag
Enligt överrenskommelse

Sista ansökningsdag
2017-09-13

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar

Åse Bülow, Processledare, BUK, 0733718290

Bitr Rektor Maths Salo:0733-718366

Lärarförbundets exp.:0345-180 11
Lärarnas Riksförbund exp.:0345-181 42
Kommunal exp.: 0345-181 98

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 

 


 

 

 


 


Visa annons som pdf