Logoped till centrala elevhälsan
Hylte:2017:202

Inför läsåret 2017/18 kommer vi att utöka elevhälsokompetenserna i kommunens förskolor och skolor. Vi annonserar nu ett antal tjänster och hoppas att du blir intresserad av att söka.


Målet för elevhälsoarbetet  är främst att arbeta förebyggande och hälsofrämjande och vara ett stöd på olika nivåer för att skapa lärmiljöer
som främjar elevers lärande, utveckling och hälsa. Elevhälsans organisation i Hylte består av en tvärprofessionell central barn- och elevhälsa och lokala elevhälsoteam. Elevhälsans olika kompetenser skall samverka och är en viktig del i enheternas systematiska kvalitetsarbete. Vi vill skapa en hållbar organisation som gynnar samverkan och likvärdighet när det gäller tillgång på stöd i kommunens förskolor och skolor.  Elevhälsoarbetet kommer utöver utökning av tjänster att stärkas med ett antal fortbildningsinsatser där forskningscirklar och kollegialt arbete kommer att vara arbetssätt som genomsyrar hela verksamheten.


Nu behöver vi en logoped som kan vara med i vårt gemensamma arbete för att utveckla elevhälsarbetet i en förebyggande och hälsofrämjande riktning i kommuners förskolor och skolor.


Arbetsuppgifter

Som logoped ingår du i kommunens centrala tvärprofessionella barn- och elevhälsoteam och samarbetar med arbetslag, skolledare och lokala elevhälsoteam. Du kommer att utgöra en viktig del i arbetet för att utveckla elevhälsoarbetet inom kommunens förskolor och skolor där ett hälsofrämjande och förebyggande perspektiv är en viktig del av ditt uppdrag.

Du arbetar hälsofrämjande genom förändringsarbete enskilt och i grupp, genom t.ex. färdighetsträning, handledning, fortbildning.
Vi erbjuder dig en utvecklande och stimulerande tjänst där du får vara med och påverka och utveckla arbetet.


Vi söker främst dig med erfarenhet av arbete med barn/unga. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är bekväm med att prata inför grupp, har god förmåga att planera och lägga upp ditt arbete samt ta egna initiativ.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat...
- Att stödja skolans pedagoger i rådgivande samtal gällande det språkliga området.
- Att i samråd med övriga professioner inom centrala elevhälsan utreda och bedöma elevers språkliga förmåga samt läs- och skrivfärdigheter.
- Att samarbeta med elevhälsans övriga professioner för utveckling av den egna verksamheten.
- Att bidra till skapandet av förutsättningar för hälsofrämjande och förebyggande elevhälsoarbete.
- Att arbeta med skolutveckling inom bl a läs- och skrivområdet.


Kvalifikationer
Utbildad logoped eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.


Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidare

 

Omfattning

Heltid


Lön
Individuell lönesättning

 

Tillträdesdag
2018-01-08 eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2017-10-23

 

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar
Åse Bülow, Verksamhetschef centrala barn- och elevhälsan 0733- 718 290
 

Övriga upplysningar

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 


 


Visa annons som pdf