Laholm:2017:233

I Laholm förenas livskvalitet och tillväxt för en hållbar utveckling. Här finns milslånga sandstränder, alpina skidanläggningar, golfbanor, ett inland med skogar, sjöar och åar samt ett av Sveriges bästa laxfiske och en charmig stadskärna.

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 


Socialsekreterare, till enheten för ekonomiskt bistånd

 

Vill du jobba på en plats med optimism och framåtanda och där det är högt i tak? Där du som medarbetare kan trivas och utvecklas och där humor är ett viktigt inslag i arbetslaget? Då är Laholms kommuns enhet för ekonomiskt  bistånd något för dig.

Enheten för ekonomiskt bistånd är en del av socialkontorets  myndighetsavdelning. Inom enheten pågår just nu ett intressant utvecklingsarbete med sikte på ett större fokus på brukarens möjlighet till självförsörjning. Du har som anställd möjlighet att vara med och påverka detta arbete. Arbetet är omväxlande och i ständig utveckling. På enheten arbetar idag 13 personer ; 1 enhetschef, 9 socialsekreterare, 1 ekonomihandläggare, 1 socialutredare samt 1 receptionist.

Arbetsuppgifter
Arbetet på Ekonomiskt bistånd innefattar två delar:
- att utreda , bedöma och fatta beslut om ekonomiskt bistånd 
- att arbeta med socialt förändringsarbete genom att tillsammans med den enskilde motivera, planera och genomföra vägen mot egen försörjning.

I arbetet har du  många klientkontakter och samverkar med andra myndigheter både internt och externt. Vi har ett  nära samarbete med kommunens arbetsmarknadsenhet. Övriga nära samverkansparter är  Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och sjukvården.

För att trivas hos oss ska du tycka om att möta människor i olika åldrar och livssituationer och från andra kulturer. Du ska vara intresserad av förändringsarbete inriktat på människors grundläggande vardag i kombination med myndighetsutövning.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom, eller har annan likvärdig högskoleutbildning med yrkeserfarenhet inom socialt arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper som initiativförmåga, flexibilitet samt att du är strukturerad och ansvarstagande. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och  skrift.
B-körkort.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid.


Tillträdesdag

Tillräde enligt överenskommelse.

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Inger Jönsson Enhetschef 0430-15297, 070-5275199.

 

Fackliga upplysningar

Carina Wesselgård, SSR, 0430-15848

Pia Kyttä, Vision, tel 0430-151 68.

Sista ansökningsdag
2017-10-03. Vi kan fortlöpande under ansökningsperioden komma att kalla personer till intervju.

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan


 


Visa annons som pdf