Rektor till Hyltes gymnasieorganisation och vuxenutbildning
Hylte:2018:55

Hylte - lite enklare

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden och här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv. 

 

Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling. I Hylte kommun arbetar runt 1100 personer på 48 arbetsplatser. 
För oss är du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.Arbetsuppgifter
Vi genomför nu en organisationförändring där vi samordnar våra verksamheter i nya lokalaler. Vår gymnasieksola/vuxenutbildning är även inne i ett skede där vi utvecklar våra verksamheter och där vi är en växande skola. Vi kommer arbete med att få en sammahållen och samverkande organisation mellan gymnasieutbildningar, vuxenutbildning och uppdragsutbildning. Vi ser även att vi kommer utveckla vår verksamhet i att vara ett kompetenscentra för hela kommunen. Vår gymnasieksola/vuxenutbildning skall vara ett naturligt val för uppdragsutbildning och kompetensutveckling.


Vi ska möta elever och vuxenstuderande med omtanke, glädje, nyfikenhet och kunskap. Tillsammans gör vi skillnad.

Som rektor ska du leda och utveckla arbetet i din verksamhet och du har operativt och strategiskt ansvar för verksamheterna. Du har ansvar för det pedagogiska ledarskapet och det strategiska kvalitets- och utvecklingsarbetet. Dessutom ansvarar du för att verksamheterna följer lagar och förordningar, verksamhetsplanering, ekonomi, personal och arbetsmiljö.


Du ingår i kontorets rektorsgrupp.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är en erfaren ledare och som aktivt vill jobba med att bibehållla och förbättra verksamhetens kvalitet. Du har en god strategisk blick för verksamhet, med förmåga att åstadkomma konkreta resultat, följa upp och utvärdera samt se nästa steg i processen.

Du är engagerad i pedagogiskt utvecklingsarbete och har förmåga att skapa goda relationer med elever, personal samt att samverka med externa aktörer för elevernas bästa. Du organiserar arbetet på ett sådant sätt att alla får möjlighet att ta ansvar för sin egen och skolans utveckling. Du ser möjligheter där andra ser hinder.

För att lyckas i arbetet som rektor behöver du vara en analytisk och förtroendeingivande ledare med förmåga att entusiasmera, förankra och leda verksamhetsutvecklingen.
Som rektor krävs att du har hög social komptens samt en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift.

 

Utbildning:
Relevant pedagogisk högskoleutbildning och pedagogisk erfarenhet. Erfarenhet av vuxenutbildning är meriterande. Vi ser gärna att du genomgått rektorsutbildningen. Kunskap kring lagar och förordningar gällande det svenska skolväsendet. Kunskap/erfarenhet av ekonomiska system.

 

Utöver detta är det för denna tjänst meriterande om du har:

- Erfarenhet av arbete med i en mångkulturell skolmiljö. 

- Kunskap/erfarenhet av ekonomiska system.
- Administration och dokumentationsvana.

- Erfarenhet av arbete med digitalisering inom skolans värld.

- Genomförd rektorsutbildning. 


Upplysningar:
Stigert Pettersson, Förvaltningschef,BUK: 0733718111
Lärarförbundets exp.:0345-180 11
Lärarnas Riksförbund exp.:0345-181 42
Kommunal exp.: 0345-181 98

Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att nödvändiga beslut fattas.


Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid


Lön
Individuell lönesättning

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2018-05-04

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

 


Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 

 


 


Visa annons som pdf