Behandlare till öppenvården i Hylte kommun
Hylte:2018:76

Hylte-lite enklare

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden och här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv. 

 

Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling. I Hylte kommun arbetar runt 1100 personer på 48 arbetsplatser. 
För oss är du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.


Öppenvården i Hylte kommun

Socialtjänsten i Hylte kommun ligger idag under tre olika nämnder; Arbete- och näringslivsnämnden, Barn- och ungdomsnämnden samt Omsorgsnämnden, där varje öppenvård arbetar mot sitt verksamhetsområdeområde.

Öppenvården är den verksamhet som verkställer de beslut om olika insatser som fattas av socialsekreterare och omsorgshandläggare. Öppenvården består idag av cirka 15 personer med olika funktioner, till exempel; familjebehandlare, fältsekreterare, ungdomspedagog, mobilt team, förskollärare på öppna förskolan, beroendepedagog och boendestödjare.

 

Arbetsbeskrivning
Just nu pågår ett projekt där målet är att skapa en gemensam öppenvård där alla verksamheter samverkar och Du kommer att vara en given person i utvecklingsarbetet. Du kommer inledningsvis vara placerad tillsammans med socialsekreterare på IFO vuxen, men ha ett nära samarbete med övriga behandlare i kommunen såsom familjebehandlare, boendestödjare med flera.

 

Som behandlare arbetar du både enskilt och i grupp, tillsammans med kollegor. Dina huvudsakliga ansvarsområden i ditt uppdrag är att:

- Bedriva behandlingsinsatser enskilt och i grupp för personer med missbruksproblematik
- Bedriva samtal med personer som upplevt eller lever i en relation där det förekommer våld
- Erbjuda stöd till anhöriga
- Genomföra förebyggande och uppsökande arbete, bland annat i form av tillsyn och hembesök


Kvalifikationer

Du ska ha akademisk utbildning på högskolenivå inom socialt arbete eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du som söker har erfarenhet av arbete inom socialtjänsten, särskilt inom missbruk och våld i nära relation, och förstår skillnaden mellan myndighetsutövning och verkställighet. 

 

I arbetet förväntas du vara självständig, ansvarstagande, lyhörd, flexibel och ha en god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har en god kommunikativ förmåga och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med olika kulturer



Bifoga personligt brev och cv.



Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidare      

 

Omfattning
Heltid

 

Lön
Individuell lön

 

Tillträdesdag
Snarast, enligt överenskommelse


Sista ansökningsdag
2018-06-20

 

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Upplysningar
Lena Borg, enhetschef för omsorgskontoret, 0345-18483

Karin Bengtsson, enhetschef för IFO vuxen, 0345-18176

Sofie Matovic, enhetschef för IFO barn och unga, 0345-18038

 

Fackförbundet Vision, Annika Åkesson, annika.akesson@hylte.se

Fackförbundet SSR, Aferdita Gashi, nås via kontaktcenter 0345-180 00

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 

 

 

 


 


Visa annons som pdf