Laholm:2017:225

Bygglovshandläggare


Det händer mycket i Laholm just nu, befolkningen ökar, flera nya bostadsområden håller på att tas fram, byggnation har precis påbörjats osv. Samhällsbyggnadskontoret är på ett eller annat sätt involverat i det som händer. Kontoret ansvarar för kommunens fysiska planering, bygglovshantering samt kart- och mätuppgifter.

Arbetsuppgifter
Som bygglovshandläggare kommer du att bli en del i ett trevligt kontor där alla på ett eller annat sätt bidrar till att skapa den fysiska miljön i Laholm. Du kommer att ingå i samhällsbyggnadskontorets bygglovsgrupp som tillsammans diskuterar och stöttar varandra i det dagliga arbetet.

Du kommer att ansvara för ärenden genom hela prövningsprocessen när det gäller bygglov och tillsynsverksamhet enligt plan- och bygglagen (PBL), rådgivning till allmänheten etc. Du handlägger självständigt ärenden och ansvarar för dessa från början till slut, det vill säga granskar och beviljar bygglov, håller tekniskt samråd, gör arbetsplatsbesök, håller slutsamråd, utfärdar start- och slutbesked med mera. Du förbereder och föredrar också ärenden som behandlas i miljö- och byggnadsnämnden. Även tillsyn enligt PBL, som t.ex. ärende gällande olovligt byggande, är en del av dina arbetsuppgifter.


Kvalifikationer
Du är högskoleutbildad byggnadsingenjör, arkitekt eller har annan utbildningsbakgrund som bedöms likvärdig. Du bör ha god kunskap om plan- och bygglagen och närliggande lagstiftning. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är en fördel men även nyutexaminerade är välkomna med sin ansökan.

Som person är du initiativrik, mål- och resultatinriktad, noggrann, ser helheten och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. I ditt arbete kommer du att ha många kontakter med kommuninvånare, företag och myndigheter vilket ställer krav på din förmåga att vara lyhörd och serviceinriktad. Du har förståelse för arbete i en politisk styrd organisation samt förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid


Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

 

Lön
Ange löneanspråk i ansökan


Upplysningar
Charlotta Hansson, Verksamhetschef, 0705453802

Fackliga upplysningar

Pia Kyttä, Vision, 0430-151 68
Charlotte Fajersson, SACO, 0430-154 21


Sista ansökningsdag
2017-10-04. Intervjuer sker löpande.

Övriga upplysningar
Vi undanber oss all kontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.


 


Visa annons som pdf