Skolpsykolog till centrala barn och elevhälsan
Hylte:2017:201

Inför läsåret 2017/18 kommer vi att utöka elevhälsokompetenserna i kommunens skolor. Vi annonserar nu ett antal tjänster och hoppas att du blir intresserad av att söka.


Målet för elevhälsoarbetet  är främst att arbeta förebyggande och hälsofrämjande och  vara ett stöd på olika nivåer för att skapa lärmiljöer
som främjar elevers lärande, utveckling och hälsa. Elevhälsans organisation i Hylte består av en tvärprofessionell central barn- och elevhälsa och lokala elevhälsoteam. Elevhälsans olika kompetenser skall samverka och är en viktig del i enheternas systematiska kvalitetsarbete. Vi vill skapa en hållbar organisation som gynnar samverkan och likvärdighet när det gäller tillgång på stöd i kommunens skolor.  Elevhälsoarbetet kommer utöver utökning av tjänster att stärkas med ett antal fortbildningsinsatser där forskningscirklar och kollegialt arbete kommer att vara arbetssätt som genomsyrar hela verksamheten.


Nu behöver vi en skolpsykolog som kan vara med i vårt gemensamma arbete för att utveckla elevhälsarbetet i en förebyggande och hälsofrämjande riktning i kommuners skolor.


Arbetsbeskrivning
I egenskap av skolpsykolog kommer du att utgöra en viktig del i arbetet för att utveckla elevhälsoarbetet inom kommunens skolor där ett hälsofrämjande och förebyggande perspektiv är en viktig del av ditt uppdrag. Du ingår i kommunens centrala tvärprofessionella barn och elevhälsoteam och samarbetar med skolledare och lokala elevhälsoteam.


Rollen som skolpsykolog innebär ett utmanande arbete där du skall arbeta på individ, grupp- och organisationsnivå. Tjänsten innebär handledning/konsultation till rektorer och pedagoger i skolan. Du kommer att arbeta med testbaserad utredning av enskilda elevers inlärningssvårigheter. Vidare kommer du att följa upp och ha stödjande samtal med elever och föräldrar.


Vi erbjuder dig en utvecklande och stimulerande tjänst där du får vara med och påverka.

Låter det som en tjänst för dig? Välkommen med din ansökan redan idag!

 
Kvalifikationer
- Leg. psykolog.
- Erfarenhet av handledning, utredningsarbete är meriterande.
- Erfarenhet av arbete inom förskola/skola är önskvärt.
- B-körkort krävs.

 

Då rollen innebär många olika kontakter, såväl interna som externa, är bemötande och samarbetsförmåga viktiga aspekter. Ett konsultativt arbetsätt ser vi som en självklarhet i denna tjänst. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


PTP-tjänst kan komma ifråga.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidare

 

Omfattning

Heltid


Lön
Individuell lönesättning

 

Tillträdesdag
2018-01-08 eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2017-10-23

 

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar
Åse Bülow, Verksamhetschef centrala barn- och elevhälsan 0733- 718 290
 

Övriga upplysningar

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan


 


Visa annons som pdf