Laholm:2017:222


Utbildningschef till Laholms kommun

 


I Laholm förenas livskvalitet och tillväxt för en hållbar utveckling. Här finns milslånga sandstränder, alpin skidanläggning, golfbanor, ett inland med skogar, sjöar och åar samt ett av Sveriges bästa laxfiske och en charmig stadskärna.
Laholms kommun är inne i en expansiv tid, då många väljer att flytta till vår kommun. Detta ställer stora krav på flexibilitet och nytänkande för att serva våra kommuninvånare på bästa tänkbara sätt.

 

Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett spännande arbete och möjlighet för kompetensutveckling. Laholms kommun - med ett strategiskt läge mellan Köpenhamn och Göteborg, nära såväl Halmstad som Helsingborg - erbjuder närhet, framåtanda och ett gynnsamt klimat för arbete och liv samt goda förutsättningar för företagande. Bra kommunikationer gör det lätt att arbetspendla. Här bor ca 25 000 invånare.

Vi erbjuder en spännande utmaning med möjlighet att påverka, utveckla och ta ett övergripande ansvar för en av de viktigaste sektorerna i vår kommun. Du får en stor möjlighet att göra skillnad och att påverka dagens och framtidens utbildningsverksamhet i kommunen. Du arbetar för kommunen som helhet, tar ansvar för och bidrar till att alla kommunens verksamheter har möjlighet att utvecklas.


Arbetsuppgifter

Att vara utbildningschef i Laholms kommun kräver förståelse för kommunens förutsättningar och utmaningar med närhet till medarbetare, förtroendevalda och invånare. Som utbildningschef ansvarar du för Laholms kommuns utbildningsfrågor inom förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola vilket omfattar ca 650 medarbetare. Du driver och utvecklar verksamheten så att barn och elever erhåller undervisning av god kvalitet. Du tänker utveckling och har modet att tänka i okonventionella banor.

 

Du är direkt underställd kommunchefen och ingår i kommunens ledningsgrupp. Genom samverkan tar du och dina medarbetare helhetsgrepp för Laholms kommuns fortsatta positiva utveckling. Att samverka externt och omvärldsbevaka är en given del i uppdraget, liksom att vara en god ambassadör för kommunen.

Ett stort samhällsengagemang och ett intresse av att ingå i och verka för deltagande i nationella, regionala samt lokala nätverk och grupper är en annan viktig egenskap vi söker hos den sökande.

 

Kvalifikationer
- Relevant akademisk examen samt med chef/ledarskapsutbildning på akademisk nivå.
- Dokumenterade erfarenhet som chef/ledare samt erfarenhet från politiskt styrd verksamhet.
- Erfarenhet av målstyrning där ekonomin är ett viktigt incitament och kunskap om adekvat lagstiftning.
- Erfarenhet av visionsarbete och goda kunskaper om skolforskning nationellt och internationellt.
- Förmåga att se helheter ur ett strategiskt perspektiv är lika viktigt som att motivera dina medarbetare att utveckla för att nå uppsatta mål.

För att bli framgångsrik bör du dessutom ha erfarenhet av att leda genom chefer och förståelse för vad det innebär att arbeta i en politikerstyrd organisation. Som person är du tydlig, lyhörd och trygg. Du har ett coachande ledarskap, ett inkluderande förhållningssätt och en förmåga att tänka analytiskt, strategiskt och visionärt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid


Tillträdesdag

2018-01-01 eller enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Peter Andreasson, Kommunchef, 0730-25 24 68

Maria Bronelius, Ordförande/Barn- och ungdomsnämnden, 0709-50 11 21

Fackliga företrädare nås via kommunens växel 0430-150 00

Sista ansökningsdag
2017-09-24. Kallelse till intervjuer sker senast 28/9. Intervjuerna kommer att äga rum 5-6/10.
Ifall man går vidare från första intervjun, sker slutintervju 17/10.


Övriga upplysningar
Vi undanber oss all kontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Visa annons som pdf