Rektor till Örnaskolans högstadium
Hylte:2017:183

Hylte-lite enklare

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden och här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv. 

 

Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling. I Hylte kommun arbetar runt 1000 personer på 48 arbetsplatser. 
För oss är du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.

Örnaskolans högstadium
Vi som jobbar på Örnaskolans högstadium har ett betydelsefullt och ärorikt uppdrag! Vi arbetar med att forma harmoniska ungdomar med självförtroende. Vi ger ungdomarna de verktyg de behöver för att klara av fortsatta studier och fortsätta sin resa mot vuxenlivet.

På Örnaskolans högstadium ges du en möjlighet att göra en skillnad för Hylte kommuns framtid, våra ungdomar. Vidare kommer du ges en möjlighet att vara med och utveckla skolan tillsammans med dina kollegor. Vi arbetar hårt med ständiga förbättringar och vi utvecklas tillsammans. Ett led I detta  ingår bland annat en stor digital satsning under 3 år, kollegialt utvecklingsarbete med forskningscirklar inom Modellskolan och värdegrundsprojekt med nyanställda värdegrundpedagoger. Elevantalet på Örnaskolans högstadium växer och nu behöver vi din hjälp för att utvecklas vidare!

 

Arbetsbeskrivning
Som rektor ska du leda och utveckla arbetet i din verksamhet och du har operativt och strategiskt ansvar för skolan. Du ansvarar för att verksamheten följer lagar och förordningar, verksamhetsplanering, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du kommer att ha ett nära samarbete med Bitr Rektor på skolan där ni gemensamt arbetar med det pedagogiska ledarskapet och det strategiska kvalitets- och utvecklingsarbetet. Du kommer att ingå i Barn- och ungdomskontorets ledningsgrupp.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg i dig själv och ditt ledarskap och som aktivt vill jobba med att bibehållla och förbättra verksamhetens kvalitet. Du har en god strategisk blick för verksamheten, med förmåga att åstadkomma konkreta resultat, följa upp och utvärdera samt se nästa steg i processen.

Du är engagerad i pedagogiskt utvecklingsarbete och har förmåga att skapa goda relationer med elever, personal samt att samverka med externa aktörer för elevernas bästa. Du organiserar arbetet på ett sådant sätt att alla får möjlighet att ta ansvar för sin egen och skolans utveckling. Du ser möjligheter där andra ser hinder.

För att lyckas i arbetet som rektor behöver du vara en analytisk och förtroendeingivande ledare med förmåga att inspirera, förankra och leda verksamhetsutvecklingen. Som rektor krävs att du har hög social komptens samt en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift.

 

Utbildning:
Relevant pedagogisk högskoleutbildning och pedagogisk erfarenhet. Vi ser gärna att du genomgått rektorsutbildningen. Kunskap kring lagar och förordningar gällande det svenska skolväsendet. Kunskap/erfarenhet av ekonomiska system.

 

Utöver detta är det för denna tjänst meriterande om du har:

- Erfarenhet av arbete med i en mångkulturell skolmiljö. 

- Kunskap/erfarenhet av ekonomiska system.
- Administration och dokumentationsvana.

- Erfarenhet av arbete med digitalisering inom skolans värld.

- Genomförd rektorsutbildning. 


Upplysningar:
Tommy Fock, Processledare,BUK: 0733718122

Stigert Pettersson, Förvaltningschef,BUK: 0733718111
Lärarförbundets exp.:0345-180 11
Lärarnas Riksförbund exp.:0345-181 42
Kommunal exp.: 0345-181 98

Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att nödvändiga beslut fattas.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart du kan!

 

Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidareanställning

 

Omfattning
Heltid


Lön
Individuell lönesättning

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2017-09-22

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

 

Du är välkommen att söka jobbet på vår rekryteringswebb som du når via Hylte kommuns hemsida: www.hylte.se/ledigajobb

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan 

 

 

 


 


Visa annons som pdf