Laholm:2018:22

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 

Rektor till Lagaholmsskolan, 7-9.


I Laholms kommuns grundskolor arbetar vi ständigt med att uppnå en ökad kvalitet ivår verksamhet och därmed medverka till att våra elever når bättre kunskapsresultat. Vår vision är ”ALLA SKA STÄNDIGT UTVECKLAS”.

Välkommen att söka ett spännande och utvecklande jobb som rektor i Laholms kommun.
Tjänsten innebär att vara rektor vid Lagaholmsskolan 7-9. Lagaholmssskolan är en centralt belägen 7-9 skola i Laholm med drygt 300 elever.

 

Vårt arbete med att skapa en skola där samarbete och kollegialt lärande råder har påbörjats och vi har en spännande resa framför oss. Användandet av IKT i undervisningen är ett pedagogiskt verktyg för såväl elever som personal i skolarbetet. Vi prioriterar hög social förmåga hos vår personal samt en undervisning som präglas av företagsamt lärande och tydlig målstyrning. För mer information om Lagaholmsskolan, gå gärna in och titta på www.lagaholmsskolan.se

 

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är målmedveten och arbetar entusiastiskt för att våra elever i Laholms kommun går ut grundskolan med godkända resultat och framtidstro. Då vi anser att rektorns främsta uppgift är att leda lärarens lärande och utveckling har vi utökat det administrativa stödet till rektorn. Utöver detta är även en extra ledningsresurs kopplad till tjänsten på ca 50% som kan utföra ledningsuppdrag. Innehållet i detta uppdrag styr du som rektor över.Tanken är att skapa goda förutsättningar för att rektorn ska kunna fokusera på förhållandet mellan undervisning och elevernas resultat.

 

Du ingår tillsammans med andra rektorer och förskolechefer i ett 1-16-årsspår, ett rektorsteam med övriga rektorer i centrum samt i ett nätverk 7-9. Varje rektor har eget elev- och personalansvar, men i övrigt arbetar rektorerna gemensamt med pedagogiskt utvecklingsarbete och stöttar varandra i ledarskapsfrågor. Din närmasta chef kommer att vara biträdande utbildingschef.

Som rektor har du huvudansvaret för verksamheten i ditt område och ska ha fokus på det pedagogiska ledarskapet. Du ska leda, driva, utvärdera och utveckla verksamheten mot uppsatta mål samt ansvara för personal och att verksamheten bedrivs inom givna ekonomiska ramar. Du arbetar i en politisk styrd organisation där din uppgift är att verkställa politiskt uppsatta mål.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en ledare och vill driva verksamheten på en av kommunens största grundskolor. Vi vill att du drivs av att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet samtidigt som du arbetar målinriktat och åstadkommer resultat. Ditt ledarskap kännetecknas av tydlighet, mod och stabilitet. Som person har du förmåga att skapa ett gott arbetsklimat och att leda i linje med skolans uppdrag. Du ska kunna se sammanhang, ha god analytisk förmåga, följa upp och utvärdera både lärarens och skolans resultat.

Vi förutsätter att du har en högskoleutbildning, genomgått rektorsprogrammet samt har pedagogisk insikt och chefserfarenhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt förhållningssätt och din förmåga att arbeta tillsammans med dina kollegor i rektorsteamet.


B-körkort och tillgång till egen bil.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid

 

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar

Carin Källström, Biträdande utbildningschef, 0430-153 55, 076-784 62 37

 

Fackliga upplysningar
Anitha Tillman, Skolledarförbundet, 0730-22 15 80

Christina Frising, Lärarförbundet Skolledare, 072-503 93 79

Lärarförbundet i Laholm, 0430-159 63, 070-090 86 59

 

Sista ansökningsdag

2018-04-15


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning


Information till annonsförsäljare
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp

 


Visa annons som pdf