Trainee controller till Hylte kommun
Hylte:2018:4

Vi söker en blivande controller till kommunledningskontoret som brinner för att utveckla ekonomiska processer!

 

Tillsammans med Region Halland och kommunerna i Halland söker vi engagerade talanger till sjunde omgången av ”Trainee Halland”! Anställningen är en tillsvidaretjänst som inleds med en tiomånaders traineeperiod. Parallellt med arbetet deltar du i ett omfattande traineeprogram i syfte att utvecklas och få en bred och gedigen kunskap kring att arbeta inom offentlig sektor. Du får en exklusiv inblick i kommunal/regional verksamhet och möjligheten att bygga upp ett stort nätverk.

 

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet?

 

Hylte-lite enklare

Vi är den lilla kommunen där du har möjlighet att synas och utvecklas. Beslutsvägarna är korta och du kan vara med och påverka såväl din egen utveckling som din enhet eller verksamhet. Du kommer få totalt ca 900 nya kollegor som är utspridda på 48 olika arbetsplatser, dina närmaste kollegor blir vi på ekonomienheten och är 12 stycken. Ekonomienheten ansvarar för ekonomisk planering, uppföljning, redovisning samt upphandlings- och inköpsfrågor.

 

För oss är alla viktiga och vi lägger stor vikt vid att det i organisationen finns omtanke för att du ska känna dig trygg, att du ska kunna göra skillnad genom att vara delaktig, att du ska få utvecklas och känna framtidstro för att du ska kunna känna dig stolt över att vara en av oss!

Arbetsbeskrivning
Kommunledningskontoret söker en engagerad trainee med siktet inställt på att utveckla de ekonomiska processerna i kommunen med hjälp av digitalisering för att öka den interna kontrollen inom Hylte kommun.

Som trainee anställs du som Controller i Hylte kommun. Du kommer att tillhöra ekonomienheten och vara underställd ekonomichefen.                                                                                                              

Ca: trettio procent av traineetjänsten inom traineeprogrammet består av olika utvecklingsdagar där du bland annat får kunskap inom bl.a. kvalitet, ledarskap, kommunikation och bemötande. Du får även ta del av en mer omfattande projektledarutbildning och en unik möjlighet att prova på att arbeta i en annan organinsation. Programmet erbjuder en möjlighet att utvecklas såväl personligt som yrkesmässigt.

Som trainee hos oss kommer du att få en god introduktion, en bra grund att stå på och en inblick i olika områden inom ekonomienheten. Ditt arbete kommer ledas av ansvarig chef med stöd av handledare.

Som blivande controller hos oss kommer du att arbeta med:

·          Bidra till utveckling av ekonomienhetens processer, rutiner och system för att förbättra den interna kontrollen

·          Bidra till utveckling av kommunens system för ekonomi- och kvalitetsuppföljning


Kvalifikationer
Du som söker
Du är akademiker och har en färsk högskole-/universitetexamen som ekonom eller har annan relevant utbildning som vi anser likvärdig. Din utbildning ska vara avslutad senast juni 2018.
• Har ingen eller liten yrkeserfarenhet inom sökt yrkesområde.
• Är intresserad av utvecklingsfrågor och strategiskt arbete och har en förmåga att kunna sätta dig in i komplexa processer.
• Har lätt för att kommunicera och få med dig andra människor                                                                                       • Är målinriktad och drivande.

Du är lyhörd, mycket god analysförmåga, har förmågan att se samband och helhet, har god samarbetsförmåga och kan skapa goda och varaktiga relationer. Som medarbetare hos oss vill vi att Du har en positiv attityd till människor och arbete och ser olikheter hos människor som en tillgång, samt intresserad av intern kontroll och vill nå resultat.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper samt ovanstående kvalifikationer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid


Lön
24 700 kr, under traineeperioden.

 

Tillträdesdag
2018-09-01

Sista ansökningsdag
2018-02-04

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar

 

Kontaktperson för frågor kring Traineeprogrammet

Roger Wahlberg

Programledare

0346-88 60 02

0725-231555

 

Kontaktperson för tjänsten

Ulrika Hjorth

Ekonomichef

0345-18013

Ulrika.hjorth@hylte.se

 

Facklig företrädare

Facklig representant nås via kommunens växel.


Övriga upplysningar
http://www.traineehalland.se

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 


 


Visa annons som pdf