Rektor tillika förskolechef till Unnaryds skola
Hylte:2018:85

Hylte-lite enklare

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden och här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv. 

 

Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling. I Hylte kommun arbetar runt 1100 personer på 48 arbetsplatser. 
För oss är du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.

Unnaryds skola och förskola

Unnaryds skola är en F-6 skola med ungefär 110 elever som är belägen mitt i byn Unnaryd. Här arbetar cirka 15 medarbetare i nära samarbete mellan skola och fritidshem. Klasstorlekarna är oftast mellan 15-22 elever. Vi har två arbetslag där vi nu arbetar med kollegialt lärande med digitalisering för ökad måluppfyllelse i fokus.

Som rektor och förskolechef i Unnaryd har du även ansvartet för förskolan i Unnaryd. Förskolan i Unnaryd arbetar nära skolan och arbetar mycket med utomhuspedagogik.

Skolan och förskolan har en vacker natur i närområdet vilket vi utnyttjar på utedagar i samband med elevens val, utomhuspedagogik samt friluftsdagar.

 

Arbetsbeskrivning
Som rektor och förskolechef ska du leda och utveckla arbetet i din verksamhet och du har operativt och strategiskt ansvar för skolan. Du har ansvar för det pedagogiska ledarskapet och det strategiska kvalitets- och utvecklingsarbetet. Dessutom ansvarar du för verksamhetsplanering, ekonomi, personal, arbetsmiljö samt att verksamheterna följer lagar och förordningar.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg i dig själv och ditt ledarskap och som aktivt vill jobba med att bibehållla och förbättra verksamhetens kvalitet. Du har en god strategisk blick för verksamheten, med förmåga att åstadkomma konkreta resultat, följa upp och utvärdera samt se nästa steg i processen.

Du är engagerad i pedagogiskt utvecklingsarbete och har förmåga att skapa goda relationer med elever och personal samt att samverka med externa aktörer för elevernas bästa. Du organiserar arbetet på ett sådant sätt att alla får möjlighet att ta ansvar för sin egen och skolans utveckling. Du ser möjligheter där andra ser hinder.

För att lyckas i arbetet som rektor och förskolechef behöver du vara en analytisk och förtroendeingivande ledare med förmåga att inspirera, förankra och leda verksamhetsutvecklingen. Som rektor krävs att du har hög social komptens samt en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift.

 

Utbildning:
Relevant pedagogisk högskoleutbildning och pedagogisk erfarenhet. Vi ser gärna att du genomgått rektorsutbildningen. Kunskap kring lagar och förordningar gällande det svenska skolväsendet. Kunskap/erfarenhet av ekonomiska system.

 

Utöver detta är det för denna tjänst meriterande om du har:

- Erfarenhet av arbete med i en mångkulturell skolmiljö. 

- Kunskap/erfarenhet av ekonomiska system.
- Administrations- och dokumentationsvana.

- Erfarenhet av arbete med digitalisering inom skolans värld.

- Genomförd rektorsutbildning. 


Upplysningar:
Stigert Pettersson, Förvaltningschef,BUK: 0733718111
Lärarförbundets expedition:0345-180 11
Lärarnas Riksförbund expedition:0345-181 42
Kommunal expedition: 0345-181 98

Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att nödvändiga beslut fattas.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.


Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart du kan!

Anställningsform/Varaktighet
Visstidsanställning, 1 år

 

Omfattning
Heltid


Lön
Individuell lönesättning

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2018-06-06

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställningLogga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan
 


Visa annons som pdf