Studiehandledare med erfarenhet av SFI
Hylte:2017:232

Hylte-lite enklare

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden och här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv.  Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling.

I Hylte kommun arbetar runt 1000 personer på 48 arbetsplatser. 
För oss är du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.

 

Arbetsplats

I Hyltes gymnasie- och vuxenutbildningsorganisation ingår introduktionsprogrammet och vuxenutbildningen. Inom ramen för vuxenutbildningens verksamhet bedrivs grundläggande vuxenutbildning, gymnasial vuxenutbildning, YrkesVux, SFI samt viss högskoleutbildning.

Vi är en växande skola, och organisationen är inne i ett expansivt skede, där kommunens ambition är att starta nya kurser och gymnasieprogram framöver. Vi arbetar för en sammanhållen och samverkande organisation mellan gymnasieutbildningar, vuxenutbildning och uppdragsutbildning.

 

Vi söker nu:

 

2 tjänster riktade mot SFI som är tidsbegränsade.

 

Vill du vara med och göra skillnad? bli vår nya kollega!

 

Arbetsbeskrivning

 

Nu söker vi studiehandledare som vill arbeta med att studiehandleda flerspråkiga elever i vår gymnasie- och vuxenutbildningsorganisation. Vi behöver studiehandledare på språken somaliska och arabiska.

 

Tjänsten som utannonseras är för studiehandledning på modersmålet. Som studiehandledare ingår att i samarbete med elevernas övriga lärare och pedagoger, handleda nyanlända elever, utifrån kursplaner och kunskapskrav i skolans samtliga ämnen.  Vid behov är du även behjälplig med översättning under elevmöten samt vid överförande av information mellan skola och elev/hem. Du förväntas ta en aktiv del i det vardagliga arbetet samt bidra till arbetslagens och elevernas utveckling för att nå högre måluppfyllelse.

 

Kvalifikationer

 

Dokumenterad pedagogisk erfarenhet och/eller pedagogisk utbildning, goda kunskaper i svenska såväl muntligt som skriftligt. Mycket goda språkkunskaper muntligt och skriftligt i somaliska, dari och arabiska.

 

Du ska vara väl insatt i skolans styrdokument och kunna omsätta dessa i det praktiska arbetet. Flexibilitet är av stor vikt då schema och elevunderlag kan ändras under terminen, studiehandledning sker på kommunens olika skolor. Då arbetet sker ute på många olika skolenheter har du en god samarbetsförmåga och har lätt för att skapa kontakter. Du har god datorvana. Körkort och egen bil är i många fall en förutsättning för att ta dig mellan olika enheter, men är inget krav.

 

Anställningsform/Varaktighet
2 st. Visstidanställning t.o.m. 2018-12-22

 

Omfattning

100%


Lön
Individuell lönesättning

 

Tillträdesdag
2017-12-22

Sista ansökningsdag
2017-11-15

 

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar

Kajsa Björkman, Rektor, kajsa.bjorkman@hylte.se, 0733718033

Tobias Stenekull, TF Rektor, tobias.stenekull@hylte.se, 0733718275

 

Lärarförbundet exp Hylte Facklig representant: 0345-18011

Lärarnas Riksförbund exp Hylte Facklig representant 0345-18142

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan


 

 

 
 


Visa annons som pdf