Kurator till Örnaskolan Högstadium Hylte kommun
Hylte:2017:184


Hylte-lite enklare

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden och här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv.

Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling. I Hylte kommun arbetar runt 1000 personer på 48 arbetsplatser. För oss är Du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.

Inför läsåret 2017/18 kommer vi att utöka elevhälsokompetenserna i kommunens förskolor och skolor.
Målet för elevhälsoarbetet är främst att arbeta förebyggande och hälsofrämjande och  vara ett stöd på olika nivåer för att skapa lärmiljöer som främjar elevers lärande, utveckling och hälsa. Elevhälsans organisation i Hylte består av en tvärprofessionell central barn- och elevhälsa och lokala elevhälsoteam. Elevhälsans olika kompetenser skall samverka och är en viktig del i enheternas systematiska kvalitetsarbete. Vi vill skapa en hållbar organisation som gynnar samverkan och likvärdighet när det gäller tillgång på stöd i kommunens förskolor och skolor. Elevhälsoarbetet kommer utöver utökning av tjänster att stärkas med ett antal fortbildningsinsatser där forskningscirklar och kollegialt arbete kommer att vara arbetssätt som genomsyrar hela verksamheten.

 

Arbetsbeskrivning

Som ny skolkurator kommer Du att arbeta med högstadiets elever och deras vårdnadshavare tillsammans med skolans personal och vara en del av elevhälsoteamet.

Det hälsofrämjande och förebyggandet är en viktig del av ditt arbete som skolkurator och i din profession arbetar Du på individ-, grupp- samt organisationsnivå. Det innebär att Du som kurator dels handlägger samt ansvarar för individuella insatser i elevärenden, arbetar med olika elevgrupper/klasser/föräldraträffar utifrån behov samt bidrar med ditt professionella kunnande till skolans övriga organisation.

 

Som skolkurator ingår Du i skolans elevhälsoteam (EHT) som träffas regelbundet med rektor, specialpedagog, skolsköterska, socialpedagog och värdegrundspedagog. Kuratorerna träffas även 1 gång/månad i kommungemensamt verksamhetsmöte tillsammans med specialpedagoger och skolsköterskor.

 

Du kommer även ingå i skolans likabehandlingsgrupp som arbetar främjande, förebyggande samt även med enskilda ärenden vid behov.

 

Du ingår även i skolans krisgrupp och kommer att arbeta med kommunens övriga skolkuratorer.  I arbetsuppgifterna ingår också ett professionellt samarbete med socialtjänst, BUP, polis samt andra professionella aktörer.

 

Kvalifikationer

 

Vi söker dig som har en socionomutbildning eller annan lämplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är om du har arbetat som skolkurator tidigare.

Det skolkurativa arbetet ställer stora krav på självständighet i yrkesrollen, god strukturell förmåga och samarbetsförmåga. Du ska även ha lätt för att skapa förtroendefulla relationer. Andra viktiga egenskaper är en empatisk förmåga och att du kan uttrycka dig väl i både tal som skrift. Du har relevant kunskap om den lagstiftning som reglerar skolans verksamhet samt utredningsvana av t.ex. kränkningar, social bedömning vid utredning av elevs skolsituation eller inför beslut om mottagande i grundsärskolan.

 

Välkomna till oss, här är det lätt att trivas!

 

Anställningsform/Varaktighet
1 st Tillsvidare

 

Omfattning
Heltid


Lön
Individuell lönesättning

 

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2017-09-25

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart du kan!

Upplysningar
Tommy Fock, Rektor/Enhetschef,
Tfn (mobil): 0733-718 122


Lärarförbundet exp Hylte Facklig representant 0345-18011
Lärarnas Riksförbund exp Hylte Facklig representant 0345-18142

 

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan


 


Visa annons som pdf