Socialsekreterare inriktning försörjningsstöd
Hylte:2017:122

Hylte - lite enklare

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden och här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv. 

 

Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling. I Hylte kommun arbetar runt 1000 personer på 48 arbetsplatser. 
För oss är du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.


Arbetsplatsen

Nu söker vi en ny kollega till vår grupp som arbetar med ekonomiskt bistånd. Du kommer att tillhöra vår socialtjänst med inrikning mot vuxna, där det arbetar ytterligare tio personer inom myndighetssidan som förutom ekonomiskt bistånd handlägger ärenden inom våld i nära relationer samt missbruk/beroende. Vi är en lite mindre arbetsgrupp med stort engagemang för varandra och vårt arbete. Fördelen med den lilla kommunen är att det ges stora möjligheter för utveckling både på det personliga planet såväl som yrkesmässigt.

 

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare inom ekonomiskt bistånd är dina huvudsakliga arbetsuppgifter myndighetsutövning enligt SoL. Detta innebär att utreda, bedöma och fatta beslut om ekonomiskt bistånd.

Vi lägger tyngdpunkten på att hjälpa individen till en ökad självförsörjning och för att komma ut i arbete. Vi utgår från indvidens egen förmåga och stöttar upp med insatser från våra arbetsmarknadsåtgärder. Vi har stor samverkan med andra myndigheter. Du kommer arbeta tätt tillsammans med 7 socialsekreterare och två 1:e socialsekreterare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av arbete som socialsekreterare är en merit. Du ska behärska socialtjänstlagen.

Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med god personlig mognad samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Viktiga egenskaper är god samarbetsförmåga, stresstålighet och förmåga att arbeta självständigt. Du ska ha god förmåga till reflektion och analys samt att uttrycka dig väl i både tal och skrift då arbetet innehåller en stor del dokumentation och administration. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid


Lön
Individuell lönesättning

 

Tillträdesdag
Efter överenskommelse

Sista ansökningsdag
2017-06-02

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar
Karin Bengtsson Enhetschef, Tf n 0345-18176, 18266

Övriga upplysningar

Intervjuer kommer hållas löpande under ansökningsperioden så vänta inte med att lämna in din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan