Familjebehandlare till IFO Barn och Unga
Hylte:2018:59

Hylte-lite enklare

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden och här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv. 

 

Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling. I Hylte kommun arbetar runt 1100 personer på 48 arbetsplatser. 
För oss är du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.


Enheten Socialtjänst Barn och Unga

Socialtjänstens Barn och Unga är en del av Hylte Kommuns socialtjänst. Vi har idag en uppdelning med utredning barn och unga, öppenvård och öppen förskola, utredning ensamkommande barn, familjerätt och familjehem, administration samt stödboende för ensamkommande barn. Arbetet leds av två 1:e socialsekreterare, en arbetsledare och en enhetschef.

 

Vi söker nu en familjebehandlare till vårt öppenvårdsteam. I teamet finns tre familjebehandlare, en förskolelärare, en fältsekreterare och en ungdomspedagog. Arbetet leds av 1:e socialsekreterare.

 

 

Arbetsbeskrivning

I din roll som familjebehandlare kommer du att arbeta med psykosocialt behandlingsarbete tillsammans med familjer med barn upp till 18 år. Behandlingsarbetet handlar om att göra föräldrarna delaktiga i förändringsarbetet för sina barn och att stärka känslan av att kunna påverka sin egen familjesituation.

Förändringsarbetet sker systematiskt och utifrån familjens särskilda behov genom att ge föräldrar regelbunden stöttning i deras föräldraroll. Behandlingsarbetet sker till stor del i hemmet och till viss del i våra lokaler.

Arbetet utförs du självständigt eller tillsammans med en kollega. Som familjebehandlare samverkar du med många parter, du har ett nära samarbete med handläggare och många kontakter med andra samarbetspartners t.ex. lärare på skolor och personal inom barn- och ungdomspsykiatrin. Du arbetar på uppdrag av socialsekreterare.

 

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är socionom, beteendevetare, socialpedagog eller har annan likvärdig högskoleutbildning med erfarenhet av familjebehandling. Kunskaper och erfarenhet av arbete med missbrukande ungdomar är meriterande. Du är lyhörd och flexibel och har lätt för att samarbeta med andra.


Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.  Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper som initiativförmåga och flexibilitet samt att du är strukturerad och ansvarstagande.  Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med olika kulturer.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.


Anställningsform/Varaktighet

Tillsvidare

 

Omfattning

Heltid

 

Lön

Individuell lönesättning

 

Upplysningar

Sofie Matovic  Enhetschef, sofie.matovic@hylte.se

 

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse.

 

Sista ansökningsdag

2018-04-20

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Övriga upplysningar

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

 

 

 

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan


 

 

 


 


Visa annons som pdf