Projektmedarbetare, Branschmatch Hylte
Hylte:2017:241

Vi söker nu en projektmedarbetare till ”Branschmatch Hylte”.

Hylte-lite enklare

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden och här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv. 

 

Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling. I Hylte kommun arbetar runt 1000 personer på 48 arbetsplatser. 
För oss är du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.


Branschmatch Hylte
Projekt ”Branschmatch Hylte” syftar till att skapa bättre förutsättningar och kontaktytor för det lokala arbetslivet som har rekryteringsbehov och nyanlända och deras kompetenser, att mötas på ett sätt som inte finns idag.

 

Genom insatsen skall nyanlända få kontakt med och träffa det lokala arbetslivet i den bransch de har utbildning eller erfarenhet i alternativt de vill jobba i, får lära sig mer om hur branschen ser ut, vilka krav på utbildning som behövs etc. De skall också få en bättre information och kunskap om vilka bristyrken som finns och vilka möjligheter det finns att få jobb efter adekvat utbildning.

 

Deltagarmålgruppen är primärt nyanlända, det vill säga kvinnor och män i Hylte som omfattas av Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag. Det övergripande målet med insatsen är att påskynda de nyanländas etablering i samhället och korta deras väg till arbetsmarknaden genom utbildning, praktik eller jobb.

Arbetsbeskrivning
Arbetet innebär övergripande att du planerar, samordnar och genomför olika branschträffar och studiebesök på företag/verksamheter med bristyrken. Du jobbar i nära samarbete med arbetsförmedlingen och andra resurspersoner inom kommunen för de olika delarna.

Dina arbetsuppgifter kommer till största delen bestå av:

- Rekrytera företag/verksamheter med aktuella och kommande rekryteringsbehov

- Göra urval av lämpliga deltagare i målgruppen nyanlända och förbereda dem inför träffarna

- Genomföra branschvisa träffar med företag/verksamheter och utvalda deltagare

- Rekrytera företag/verksamheter med bristyrken och genomföra studiebesök med utvalda deltagare

- Följa upp träffarna och besöken

- Dokumentera och rapportera till styrgrupp

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning, arbets- eller beteendevetenskap eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig.

Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, van att jobba i projekt och är engagerad och lösningsorienterad. Du har lätt för att möta personer och förmåga att bygga goda relationer. Du tar ansvar för ditt uppdrag, arbetar strukturerat och prioriterar mellan olika arbetsuppgifter men har samtidigt lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du är driven, proaktiv och inte rädd för att ta ett extra steg om det behövs.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att stötta och rusta människor i jobbsökarprocessen eller att motivera till studier, har goda kunskaper och erfarenheter om arbetsmarknaden och vilka villkor som ställs i arbetslivet och van att kontakta arbetsgivare/företag.

Meriterande är kunskap och kännedom om kommunens näringsliv, erfarenhet av deltagarmålgruppen nyanlända, erfarenhet av rekrytering, matchning och/eller coachning samt metodutveckling inom desamma. 

B-körkort är ett krav


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform/Varaktighet
Visstidsanställning 1 år


Omfattning
Deltid, 50%
Visst arbete kan ske på kvällstid

Lön
Individuell lönesättning


Tillträdesdag
Snarast, eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2017-11-24


Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan.


Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar
Fredrik Swärdh, Utbildningssamordnare, 0731-489444

Susanne Ohlsson, Vision Hylte, 0345-180 49

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 


 

 


 


Visa annons som pdf