Stödassistent till gruppbostad LSS i Hyltebruk
Hylte:2017:176

Hylte - lite enklare

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden och här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv. 

 

Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling. I Hylte kommun arbetar runt 1000 personer på 48 arbetsplatser. 
För oss är du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.


Arbetsbeskrivning
Arbetet är på en gruppbostad enligt LSS i Hyltebruk. På gruppbostaden bor sex brukare med varierande omsorgsbehov. Vi erbjuder stöd till personer inom autismspektrat samt till personer med fysiska, psykiska och intellektuella funktionsnedsättningar som har behov av stödinsatser enligt LSS. Du arbetar med att främja utvecklingen av personens resurser för att ge så goda förutsättningar som möjligt till ett självständigt liv. De boende får stöd och hjälp i vardagslivet utifrån ett stödjande och utvecklande förhållningssätt. Verksamheten arbetar utifrån individens individuella behov genom att ge stöd med såväl personlig omsorg, praktiska sysslor i hemmet och vid fritidsaktiviteter. Vi vill att du ska vara bekant med lågaffektivt bemötande.


Kvalifikationer
- Du ska ha en gymnasieutbildning med undersköterskekompetens, barn- och fritid eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

 

Du ska vara delaktig i vårt förändringsarbete där vi arbetar med brukaren i fokus. Vi följer LSS-lagens intentioner och ska skapa en verksamhet där ledorden för brukarna är självbestämmande, integritet och normalisering.

 

En viktig egenskap inom yrket är att du är empatisk. Det betyder att du har förmågan att sätta dig in i andra människors situation och känslor. Andra viktiga egenskaper är att du kan lyssna in andras behov och att du är handlingskraftig. Du är bra på att ta egna initiativ och är van att strukturera ditt arbete, samtidigt som du har förmågan att anpassa dig utifrån olika situationer och är bekväm i att arbetsdagen inte alltid går att förutse.


- B-körkort är ett krav


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Vi använder oss av tvättstugemodellen vid schemaläggning och arbetet innebär både dag, kvälls- och dygnspass samt arbete varannan helg.

Anställningsform
Vikariat under ordinarie befattningshavares sjukvikariat.

 

Omfattning

Deltid, 75 %. Eventuellt kan det finnas möjlighet att arbeta extra inom andra LSS-verksamheter.


Lön
Individuell lönesättning

 

Tillträdesdag
Snarast, enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2017-09-13

 

Upplysningar
Helena Nilsson, enhetschef personlig assistans, 0345-182 31 alt 073-371 83 38

 

Kommunals expedition, tfn 0345-181 98

 

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan 
 


Visa annons som pdf