En utvecklingsinriktad controller
Hylte:2018:107

Hylte-lite enklare

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden och här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv. 

Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling. I Hylte kommun arbetar runt 1100 personer på 48 arbetsplatser. Dina närmaste kollegor är placerade på ekonomienheten och är idag 13 st.

För oss är du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.

På ekonomienheten arbetar medarbetare så som redovisningsekonomer, controllers vissa med inriktning internkonsult, ekonomiadministratör och upphandlare.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en medarbetare som har siktet inställt på att utveckla de ekonomiska processerna i kommunen främst riktat mot vår konsultverksamhet ut mot kommunens chefer.

Som blivande controller hos oss kommer dina främsta arbetsuppgifter att vara:

-       Agera internkonsult och stödja kontorens (förvaltning) chefer i deras arbete med ekonomi. I rollen ingår att vara ett stöd och bollplank till chefernas arbete med planering, uppföljning och analys av verksamheten.

-       Bidra till och självständigt utveckla de processer som är kopplade till din roll som internkonsult och därmed ditt arbete.

Samtidigt finns ett gott samarbetsklimat inom ekonomienheten och med övriga stödfunktioner på kommunledningskontoret där du har möjlighet att bidra till att utveckla, förenkla och effektivisera kommunens ekonomiprocesser.


Kvalifikationer
Vi söker dig som:

·          Vill vara med och utveckla, ifrågasätta, komma med lösningsförslag och lära sig nya saker för att bira till ett smartare arbetssätt.

·          Har lätt för att samarbeta och visar personlig omtanke i en rådgivande roll med många kontaktytor.

·          Kan enkelt förmedla ekonomi på ett lättförståeligt språk och kan omvandla siffror till text genom en god pedagogisk förmåga.

 

Du är utbildad ekonom och vi ser det som meriterande om du har grundläggande erfarenhet av arbete med prognoser, budget och uppföljning. Vidare är det viktigt att du har goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel, Word och Powerpoint.

Vi vill att du ska agera föredöme i organisationen och vara inspirerande och motiverande i ditt arbete. Vi förutsätter att du är en nyfiken person som vågar prova nytt och samtidigt en person som visar din omgivning personlig omtanke.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper samt ovanstående kvalifikationer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

 

Tillträdesdag
Snarast, eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2018-07-15

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar
Vid frågor om tjänsten kontaktar du

 

Ulrika Hjorth

Ekonomichef

0345-18013

Ulrika.hjorth@hylte.se

 

Facklig företrädare

Facklig representant nås via kommunens växel.


Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 


 


Visa annons som pdf