Förskolechef till Unnaryds förskola
Hylte:2018:119Hylte-lite enklare

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden och här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv. 

 

Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling. I Hylte kommun arbetar runt 1100 personer på 48 arbetsplatser. 
För oss är du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.

Unnaryds förskola

Som förskolechef i Unnaryd har du ansvar för förskolan i Unnaryd. Förskolan har en vacker natur och goda möjlighetar att jobba med utomhuspedagogik. Det sker också ett nära samarbete med skolan. 

 

Arbetsbeskrivning
Som förskolechef ska du leda och utveckla arbetet i din verksamhet och du har operativt och strategiskt ansvar för förskolan. Du har ansvar för det pedagogiska ledarskapet och det strategiska kvalitets- och utvecklingsarbetet. Dessutom ansvarar du för verksamhetsplanering, ekonomi, personal, arbetsmiljö samt att verksamheterna följer lagar och förordningar.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg i dig själv och ditt ledarskap och som aktivt vill jobba med att bibehållla och förbättra verksamhetens kvalitet. Du har en god strategisk blick för verksamheten, med förmåga att åstadkomma konkreta resultat, följa upp och utvärdera samt se nästa steg i processen.

Du är engagerad i pedagogiskt utvecklingsarbete och van att driva utvecklingsprocesser, insikt i forskningscirklar är meriterande. Du har förmåga att skapa goda relationer med vårdnadshavare och personal samt att samverka med externa aktörer för barnens bästa. Du organiserar arbetet på ett sådant sätt att alla får möjlighet att ta ansvar för sin egen och förskolans utveckling. Du ser möjligheter där andra ser hinder.

För att lyckas i arbetet som förskolechef behöver du vara en analytisk och förtroendeingivande ledare med förmåga att inspirera, förankra och leda verksamhetsutvecklingen. Som förskolechef krävs att du har hög social komptens samt en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift.

 

Utbildning:
Relevant pedagogisk högskoleutbildning, pedagogisk erfarenhet från förskolan. Det är också meriterande om du genomgått rektorsutbildningen. Kunskap kring lagar och förordningar gällande det svenska skolväsendet. Kunskap/erfarenhet av ekonomiska system.

 

Utöver detta är det för denna tjänst meriterande om du har:

- Erfarenhet av arbete med en mångkulturell förskolmiljö. 

- Kunskap/erfarenhet av ekonomiska system.
- Administrations- och dokumentationsvana.

- Erfarenhet av arbete med digitalisering inom förskolan/skolans värld.

- Genomförd rektorsutbildning

- Goda kunskaper inom arbetsrätt och arbetsmiljö. 


Upplysningar:
Ann-Katrin Samuelsson, TF Förvaltningschef,BUK: 0733718111
Lärarförbundets expedition:0345-180 11
Lärarnas Riksförbund expedition:0345-181 42
Kommunal expedition: 0345-181 98

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.


Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart du kan!

 

Anställningsform/Varaktighet
Vikariat, tillträde snarast enligt överenskommelse och med en varaktighet till och med 2019-07-31.

 

Omfattning
50%


Lön
Individuell lönesättning

Tillträdesdag
Snarast enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2018-08-03

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställningLogga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan
 

 

 


Visa annons som pdf