Förstelärartjänst på Kråkbergsskolan – Sv/Sva/SO – åk 4-6

 

Hylte:2018:120Hylte-lite enklare

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden och här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv. 

Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling. I Hylte kommun arbetar runt 1100 personer på 48 arbetsplatser.  

För oss är du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.


Kråkbergsskolan söker förstelärare till nybyggd skola i Hylte tätort!

Kråkbergsskolan är ett låg- och mellanstadium i Hylte tätort. Till hösten går vi in på vårt andra läsår i vår fina nybyggda skola med fantastisk utemiljö.

Läs mer om vår nya skola här http://hylte.se/utbildningbarnomsorg/grundskola/ornaskolan06.4.1ceb926d12c876b6fe180004477.html

 

Arbetsbeskrivning

Försteläraruppdraget med inriktning mot Sv/SvA/SO är en tillsvidaretjänst med undervisnings – och utvecklingsuppdrag.

I Hylte kommun genomgår man även som förstelärare ett meriteringsprogram som ska visa på lärarens yrkesskicklighet.

 

I tjänsten ingår undervisning i svenskämnet, svenska som andraspråk samt SO.

Utöver själva undervisningen ingår följande arbetsuppgifter i utvecklingsuppdraget under läsåret 2018-2019 (kan komma att revideras över tid):

 

Leda det systematiska kvalitetsarbetet i arbetslaget, ansvara för pedagogiska träffar tillsammans med utvecklingsgruppen på skolan och följa med i aktuell skolforskning.

Handleda kollegor på behovsbasis i hur man organiserar en formativ praktik.

Delta i SvA-nätverket i Hylte kommun samt utveckla samarbetet med EFNA (Enheten för nyanlända).

 

Eftersom alla elever har olika behov, förutsättningar och sätt att lära strävar vi efter en inkluderande helhetssyn kring varje elev. Du bedriver en kreativ undervisning med strategier för att nå eleverna och främja deras kunskapsutveckling.

Vi söker dig som vill arbeta med engagerade kollegor och som ser arbetsmiljön som en viktig del i arbetet. Med en tjänst på Kråkbergsskolan har Du möjlighet att vara med och utveckla verksamheten genom att vara drivande i arbetslagets systematiska kvalitetsarbete.

Kvalifikationer

 

En förstelärare:

Är legitmerad lärare.

Kan genom dokumentation redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet.

Har visat en särskild god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen.

Även i övrigt av huvudmannen bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.


Som person ska du ha förmågan att se till individens såväl som gruppens behov och du ska ha förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat. Du ska tycka om att arbeta flexibelt och du tycker det är viktigt med barnens inflytande.

Då rollen bygger på nära samarbete mellan rektor, vårdnadshavare och övrig personal är bemötande och samarbetsförmåga viktiga egenskaper. Du ska arbeta aktivt individuellt eller tillsammans med andra för att effektivt nå gemensamma mål. Vi söker dig som är lösningsfokuserad och ser möjligheter i förändringar. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.


Vi ser också gärna att du bifogar personligt brev och cv.


Anställningsform/Varaktighet
1 st. Tillsvidare.

Omfattning
100%

Lön
Individuell lön

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse 

Sista ansökningsdag
2018-08-01

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar
Helene Pettersson Jangen, rektor, telefonnummer 0729818383
Lärarförbundet expedition, Hylte facklig representant 0345-18011
Lärarnas Riksförbund expedition, Hylte Facklig representant 0345-18142
Kommunal expedition, 0345-181 98

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 
 

 

 


Visa annons som pdf