Laholm:2018:208

Samhällsvägledare till Laholms kommun

 

Beskrivning

Du kommer som samhällsvägledare arbeta i Medborgarservice som ligger i direkt anslutning till Laholms stadshus huvudentré. Medborgarservice har en central roll och är mycket av "kommunens ansikte" utåt. Du ingår i kommunikationsenheten med totalt elva arbetskamrater, varav fem arbetar som samhällsvägledare. Anställningen är ett vikariat för en av våra kollegor som ska vara tjänstledig.

 

Arbetsuppgifter 

Som samhällsvägledare hjälper du invånare och allmänhet med frågor som rör alla kommunens verksamheter. Det kan exempelvis gälla barnomsorg, bygglov och väg-, strand- och parkunderhåll samt beställning och ändring av renhållningsabonnemang och handläggning av borgerliga vigslar. Arbete i telefonväxeln är en stor del av arbetsuppgiften.

 

Kvalifikationer
Du har som lägst gymnasieutbildning med samhällsvetenskaplig inriktning eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta med telefon och dator som redskap. VI ser gärna att du har ett intresse för it och av att lära dig olika program. Du talar flytande svenska och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, det är meriterande med andra språkkunskaper. Det är även meriterande om du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter i offentlig verksamhet och/eller har god kännedom om Laholms kommun.

 

Du är en person som gillar att ge service och hjälpa andra. Du kommer att ingå i ett tajt team och förväntas vara prestigelös och gilla att arbeta i grupp. Vidare är du flexibel vilket innebär att du kan skifta och hantera olika arbetsuppgifter parallellt. Du kan bemöta andra utifrån deras behov och har god förmåga att förmedla information på ett enkelt och tydligt sätt.

 

Anställningsform
Vikariat, heltid i ca 1 år med eventuell möjlighet till förlängning. Arbetstiderna kan variera men är normalt dagtid på vardagar.


Tillträdesdag

Snarast enligt överenskommelse.

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Reino Jacobsson, enhetschef kommunikationsenheten, 0430-156 07

 

Fackliga upplysningar
Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-15 000


Sista ansökningsdag
2018-09-20

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.


Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
Visa annons som pdf