Stödassistenter till LSS i Hylte Kommun
Hylte:2018:144

Vi söker tre stycken stödassistenter till Gruppbostad Fredrikslundsvägen 5 i Torup.

Vi inom LSS i Hylte kommun har en gruppbostad i Hyltebruk och en gruppbostad i Torup, korttidsvistelse för barn och unga vuxna i Hyltebruk, personlig assistans, daglig verksamhet samt verksamheter inom socialpsykiatri. Välkommen till en framtidsbransch, du behövs!

Fredrikslundsvägen 5 är ett LSS-boende med särskild service för vuxna som är placerat i Torup. Vi erbjuder stöd till personer med fysiska, psykiska och intellektuella funktionsnedsättningar som har behov av stöd. Boendet har bemanning dygnet runt och har sex boendeplatser. Du arbetar med att främja utvecklingen av personens resurser för att ge så goda förutsättningar som möjligt till ett självständigt liv och meningsfull sysselsättning. Vi erbjuder dig ett stimulerande och ansvarsfullt jobb med konkurrenskraftiga löner där du får möjlighet att möta andra människor och deras behov. Hos oss finns möjlighet att arbeta dagar, kvällar, nätter och helger veckans alla dagar. Även dygn kan förekomma. Påverkansbart schema kommer att bli aktuellt när vi startar upp ”Rätten till heltid” under 2019. Det innebär att alla medarbetare ska erbjudas heltidstjänster.

Hylte-lite enklare

Livet i Hylte är lite enklare. Här lever människorna nära varandra och det är naturligt att hjälpas åt. Kommunen ligger vackert inbäddad på gränsen mellan den halländska och småländska landsbygden och här finns goda boendemiljöer nära naturen och ett engagerat föreningsliv. 

 

Det finns många fördelar med att arbeta i en mindre kommun som Hylte. Vi har korta beslutsvägar och du kan vara med och påverka såväl verksamheten som din egen utveckling. I Hylte kommun arbetar runt 1300 personer på 48 arbetsplatser.  För oss är du viktig och vi arbetar för att skapa en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat som vi alla känner oss stolta över. Vi erbjuder dig ett tryggt och meningsfullt arbete där du kan göra skillnad.

 

Arbetsuppgifter                 
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med meningsfulla och kvalificerade uppgifter där du behövs och där din insats ger andra människor en högre livskvalitet. Du som söker ska kunna möta människor som befinner sig i svåra livssituationer och har svår problematik. En viktig egenskap inom yrket är att du har en empatisk förmåga. Det betyder att du har förmågan att sätta dig in i andra människors situation, behov och känslor. En annan viktig egenskap är att du är handlingskraftig. Du är bra på att ta egna initiativ och van att strukturera ditt arbete, samtidigt som du har förmågan att anpassa dig utifrån olika situationer och är bekväm i att arbetsdagen inte alltid går att förutse.

Vi kommer framöver att ändra arbetssätt och metoder i vårt dagliga arbete. Det är viktigt att du som söker detta arbete är bekväm med förändringsarbete. Du kommer att arbeta med våra brukare utifrån ett stödjande, utvecklande och individuellt anpassat stöd i deras dagliga livsföring. Det kan bland annat innebära att stödja brukaren i aktiviteter, personlig omsorg och allt i ett hem förekommande sysslor. Arbetet med brukarna styrs utifrån de individuella genomförandeplanerna. Vi ska arbeta individuellt med varje brukare och allt arbete utgår från respektive brukares lägenhet. Vi skiljer på arbete, fritid och boende. Vi lägger stor vikt vid att brukarna ges stöd och service på ett sådant sätt att den stärker den enskildes tilltro till sin egen förmåga. Arbetet planeras, dokumenteras och följs noggrant upp, som medarbetare är det därför mycket viktigt att du dokumenterar väl i verksamhetssystemet Treserva. Du ska känna dig trygg att arbeta med olika verksamhetssystem inom IT. Som stödassistent kommer du att ingå i ett sammanhang där det ställs höga krav på samarbetsförmåga och ansvarstagande. Du ska skapa och upprätthålla goda relationer med brukare, anhöriga, gode män, dagliga verksamheter och övriga nätverk. Du ska följa LSS intentioner och du ska inte vara rädd för förändringar. Förändringar kommer att ske vid behov för att utveckla enheten utifrån brukarnas individuella omsorgsbehov.

Allt arbete inom LSS och socialpsykiatri handlar i grund och botten om engagemang. Ett engagemang för en annan medmänniska som behöver hjälp med de saker i vardagen som många tar för givet, exempelvis hjälp med personlig hygien, på- och avklädning, förflyttningar, födo- och medicinintag och utevistelse.

                                                                                                                  

Kvalifikationer
Du ska ha en gymnasieutbildning med barn- och fritidskompetens alternativt undersköterskekompetens eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är en fördel om du kan kommunicera via alternativ kommunikation.

Körkort B är en fördel, men absolut inget krav, eftersom vi ska använda färdtjänst i första hand vid aktiviteter med brukarna.

Vi ser det som en stor merit om du är positiv och lojal i ditt arbete, kan samspela med brukarna och deras familjer och legala företrädare samt är flexibel vad gäller schema och arbetstider. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbete, men om du saknar erfarenhet, ska du ha en genuin vilja att lära dig. Personlig lämplighet väger tungt.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och ansvarsfullt arbete där du får möjlighet att i mötet med människor och deras behov, använda dina kunskaper och utveckla dina förmågor.

Du ska bifoga personligt brev och CV.

Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidare.                                                                         

Omfattning
100 %.

Lön
Individuell lönesättning.

Tillträdesdag
Snarast, eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag
2018-10-15

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart du kan!

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.                                                                                                      
Upplysningar
Helena Nilsson, Enhetschef, 0345-182 31

Carina Unnersjö, Administratör, 073-371 81 70

Kommunals expedition Hyltebruk, 0345-181 98

Övriga upplysningar           
Innan anställning kan påbörjas bör ett utdrag ur belastningsregistret lämnas. Detta gäller om du ska arbeta med barn. Det är en fördel om du inför en intervju har förberett med att beställa registerutdrag från polisen www.polisen.se Blanketten du ska välja heter "LSS utföra vissa insatser åt barn med funktionshinder".

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan


 


Visa annons som pdf