Laholm:2018:236

Skoladministratör till Specialenheten och Enheten för flerspårkighet

 

Enheten för flerspråkighet är en enhet som arbetar mot samtliga förskolor och skolor inom kommunen, även gymnasieskolan. EFI tar emot alla nyanlända barn och elever och gör ett underlag till rektorerna innan skolgång påbörjas. EFI gör också en kartläggning av elevernas kunskaper, i enlighet med de krav som staten ställer på kommunerna.

EFI rekryterar, anställer och utbildar kommunens samtliga modersmålslärare och studiehandledare.

EFI har ett uppdrag att utveckla skolornas svenska som andraspråks utbildning.

 

Specialenheten är en enhet som inrymmer grund- och gymnasiesärskolan i ådrarna 7-21 år. Vi kännetecknas av hög trivsel, kompetens, samarbete, utveckling och kreativitet. Skolan finns på tre enheter i Laholm. Vi behöver dig som kan hantera Extens och stödja oss i Novaschem. Vår lärplattform är V-klass.

 

Arbetsuppgifter

Som skoladministratör arbetar du som ”spindeln i nätet” och kommer i kontakt med en mängd olika områden inom skola. Du kommer att arbeta nära ledning, skolan och enhetens personal i flera olika administrativa uppgifter. Du är en förebild, tar initiativ och driver på där det behövs. Du ger service utifrån den överenskommelse som är bestämd med rektor och enhetschef. Du tar dig an både de små och de stora frågorna och förväntas att arbeta med frågor på ett lagenligt och rättssäkert sätt. Du kommer bl a att sköta administration gällande elev och personal, ha kontakt med vårdnadshavare samt viss myndighetskontakt. Andra arbetsuppgifter är att bistå rektorn/enhetschefen med statistisk data och vara sekreterare vid vissa möten.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med en eftergymnasial vidareutbildning inom det administrativa området. Du har mycket god administrativ kompetens och dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete. Du har dokumenterad datorvana och använder Officepaketet till kvalificerade arbetsuppgifter. Det är en fördel om du arbetat inom utbildningsområdet. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med personal- och ekonomiska datasystem. Vissa perioder på året är arbetstempot högt vilket ställer krav på hög stresstålighet.

 

Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är även lyhörd, har god social förmåga och är noggrann i dina uppgifter. Du har förmåga att skapa förtroende och goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, din förmåga och villighet att snabbt lära nytt i en dynamisk verksamhet.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Anställningsform
Vikariat till och med 2019-06-21 med eventuell möjlighet till tillsvidareanställning.

Heltid


Tillträdesdag

2018-12-01

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Monica Williamsson, Enhetschef enheten för flerspråkighet, 0703-14 76 77

Anitha Tillman, Rektor Specialenheten, 0730-22 15 80

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel, 0430-15 000

Sista ansökningsdag
2018-10-28

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf