Laholm:2018:237

Förskollärare till Mellby förskola

 

Tror du på barns kompetens och förmåga? Vi söker nu en förskollärare till vår förskola.

 

Arbetsuppgifter

Vi jobbar just nu med att utveckla stimulerande lärmiljöerna både ute och inne och söker dig som brinner för detta. I arbetet ingår att utforma och organisera verksamheten efter barnens bästa och att utveckla samarbetet med barnens föräldrar. Vi strävar efter att skapa en trygg miljö, där alla barn ska ha möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. I vår verksamhet är systematiskt kvalitetsarbete genom pedagogiska planeringar ett viktigt verktyg för utveckling och lärande. Vi använder oss av V-klass för dokumentation av barnens enskilda utveckling och vårt systematiska kvalitetsarbete.

 

Förskolan ingår i ett område med ytterligare två förskolor och vi arbetar för att utveckla vårt kollegiala utbyte genom pedagog grupper som träffas regelbundet för att diskutera aktuella pedagogiska frågor.

 

Laholms kommun arbetar årligen fram en kompetensutvecklingsplan för att säkerställa att pedagogerna erbjuds fortbildning för en kontinuerlig utveckling. Här igenom arbetar vi just nu med Välmående Ger Resultat som all personal genomgår i dagsläget. En satsning som går genom Region Halland och bygger på bla Carol S. Dwecks och John Hatties forskning.

 

Är du nyutexaminerad förskollärare ingår en introduktionsperiod där 10 % av din tjänstgöring avsätts. Här ges du möjlighet att utveckla din undervisning och din kommunikativa förmåga tillsammans med din mentor.

 

Kvalifikationer

Lärarlegitimation och utbildning med behörighet att arbeta inom förskolan är ett krav för att du ska vara aktuell för tjänsten.


Du ska ha lätt för att samarbeta med såväl föräldrar, barn och personal och du ska vara väl förtrogen med våra styrdokument. Du ska ha god förmåga att omsätta målen i styrdokumeten i både praktik och teori.
Vi ser gärna att du är väl förtrogen med IKT och arbete med lärplatta/dator då vi arbetar med v-klass. Önskvärt är att du har VFU-handledarutbildning men inget krav. Eftersom vi är en liten förskola med en organisation som förändras under året behöver du vara flexibel i arbetet och kunna arbeta med såväl yngre som äldre barn. Det krävs även att du är lösningsfokuserad och kan se och hitta möjligheter till förändringar när det krävs.

Du är en ansvarsfull och tydlig person som vill dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper. Du har kvalitet i fokus och ser förändringar och lösningar som en möjlighet till utveckling. Du är en förbild för barnen och har ett positivt förhållningssätt. Att verka för ett gott bemötande och ett medvetet förhållningssätt till barn, föräldrar samt kollegor är viktigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev, cv och legitimation om den har erhållits.


Anställningsform
Tillsvidareanställning, 80-100%


Tillträdesdag

Januari 2019

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Christina Frising Förskolechef 0430-266 10

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-15 000

Sista ansökningsdag
2018-10-21. Intervjuer kommer att ske 1/11

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf