Laholm:2018:297

Kommunikationschef till Laholms kommun

 

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten är stadigt stigande. Med vårt unika läge vid havet i södra Halland, med gräns till såväl Skåne som Småland, är Laholm en fantastisk plats att både bo och arbeta på. Nu ska vi utveckla och stärka vårt kommunikationsarbete och söker en hängiven och driven kommunikationschef.

 

Arbetsplatsen

Förutom kommunikationschefen ingår två kommunikatörer i kommunikationsenheten, som är direkt underställd kommunchefen. Andra enheter som ingår i kommunstyrelsens kommunledningskontor är ekonomi, IT, personal, strategi, näringsliv och planering.

 

Arbetsbeskrivning

Enheten hanterar kommunens övergripande kommunikation så som webbplats, intranät, nyhetsbevakning, krisinformation, kommunens grafiska profil, marknadsföringsmaterial och för uppgiften relevant samordning. Kommunikationen ska vara effektiv, engagerande och bidra till att kommunens vision och gemensamma mål uppnås.

 

Som kommunikationschef leder och ansvarar du för arbetet inom kommunikationsenheten. Arbetet är omväxlande, från långsiktiga strategiska insatser till dagliga och operativa arbetsuppgifter.

Din huvuduppgift blir att utveckla extern och intern kommunikation för att stärka varumärket Laholms kommun. Ett av de första uppdragen blir att definiera och förverkliga kommunikationsstrategier för att stödja kärnverksamheterna och våra uppsatta mål och visioner. Som kommunikationschef har du även ett övergripande ansvarar för relationen med media och arbetar proaktivt och strategiskt med kommunens närvaro i massmedia. Du kommer ingå i kommunledningskontorets ledningsgrupp.

 

Kvalifikationer

Högskoleutbildning med inriktning kommunikation och/eller marknadsföring eller för tjänsten annan lämplig utbildning. Du har erfarenhet, gärna inom offentlig sektor, av att arbeta som kommunikationschef i en större organisation samt strategiskt kommunikationsarbete och kontakter med media.

 

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

·         krisinformation

·         sociala medier

·         offentlig upphandling

·         Office365, Adobe Indesign, Photoshop och Illustrator, Sharepoint och Episerver

 

Vi söker dig som har erfarenhet av utvecklingsarbete och att leda projekt med gott resultat. Du har förmåga att kunna se större sammanhang och konsekvenser av handlingar långsiktigt. Som chef för en stödfunktion behöver du vara lyhörd för organisationens behov av service, stöd samt utveckling i kommunikationsfrågor. Du har god självkännedom, löser problem på ett konstruktivt sätt och känner dig trygg i att representera verksamheten internt och externt. Du är strukturerad och tydlig i din kommunikation. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid

 

Tillträde

Enligt överenskommelse

 

Lön

Enligt överenskommelse

 

Sista ansökningsdag
2019-01-20 Intervjuer kommer att ske den 1/2

Upplysningar

Erland Björkman 070–3294578

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–15 000

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.


Visa annons som pdf