Laholm:2018:298

HR-chef till Laholms kommun

 

Vi söker dig som vill ha det övergripande ansvaret att leda och driva kommunens HR-arbete. Som HR-chef är din viktigaste uppgift att driva och utveckla det strategiska HR-arbetet med syfte att Laholms kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare.

Uppdrag och ansvarsområde

I rollen som HR-chef har du en stor spännvidd med både strategiska och operativa inslag. Du leder kommunens HR-enheten bestående av HR-konsulter, lönekonsulter och systemförvaltare, som arbetar med att ge stöd till organisationens chefer. Som strategisk partner är HR-enhetens roll att kommunicera och implementera processer inom områden som exempelvis rekrytering, arbetsmiljö och rehabilitering, arbetsrätt, kompetensförsörjning, löneöversyn, löneadministration med mera.  Du ingår i kommunens ledningsgrupp och är direkt underställd kommunchefen. Du ansvarar för att driva och utveckla ett gemensamt synsätt kring personalpolitiska frågor, för att våra verksamheter ska utvecklas och nå uppsatta mål.

Rollen innefattar ett nära samarbete med såväl interna som externa partners. Du verkar för en god facklig dialog och är skicklig på att bygga och vårda relationer såväl internt som externt. Helhetssyn är viktigt för oss och som HR-chef förväntas du vara delaktig i kommunens övergripande utvecklingsarbete.

 

Välkommen till en roll där du får möjlighet att påverka, förverkliga kreativa idéer och ha roligt på jobbet tillsammans med kompetenta kollegor!

Kvalifikationer
Du har en akademisk utbildning inom HR-området eller annan relevant inriktning samt gedigen erfarenhet av brett och strategiskt HR-arbete. Du har erfarenhet av arbete som chef och det är önskvärt om du har erfarenhet av arbete från offentlig förvaltning. Du har även kunskaper i organisationsutveckling.

 

Vi välkomnar att du är nyfiken och vill utmana oss med nya tankebanor. Du är uthållig, lyhörd, strukturerad och van vid att driva utvecklingsfrågor. Bland annat är kompetensförsörjning och digitaliseringsfrågor viktiga utvecklingsområden där vi ser fram emot din bidragande kraft. Det viktiga är att du har rätt attityd, är förtroendeingivande och har en drivkraft för uppdraget. Som ledare har du en förmåga att entusiasmera din omgivning och du stimuleras av att uppnå resultat tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid


Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Erland Björkman, tf kommunchef,  070–3294578

Karolina Bozic, HR-konsult, 0430–15137

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–15 000

Sista ansökningsdag
2019-01-20

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf