Kommunarkivarie
Hylte:2019:11Är du utvecklingsorienterad, serviceinriktad och intresserad av framtidens arkiv?

Välkommen till oss i Hylte!

Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna där våra medarbetares trygghet och utveckling alltid går hand i hand med organisationens vision.

Våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare verkligen kan göra skillnad med ditt engagemang. Då vi arbetar med att leverera samhällsservice till våra invånare bidrar du inte bara till din egen utveckling utan även till samhällets utveckling i stort. Vi är stolta över vår kommun och dess 1300 medarbetare.

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

 

Arbetsuppgifter
Hylte kommun har nyligen upphandlat ett e-arkiv. Nu är vi i fasen att implementera det i våra verksamheter. Du kommer att ha en avgörande roll i införandet av e-arkivet som pågår i samverkan med ett flertal kommuner i Halland. 

Samtidigt som tjänsten är fokuserad på att digitalisera arkivmyndigheten så ingår det i dina dagliga arbetsuppgifter som kommunarkivarie att ansvara för det fysiska kommunarkivet och dess bestånd av arkivhandlingar.  I arbetsuppgifterna ingår också att ge råd och stöd i arkiv- och dokumenthanteringsfrågor inom hela den kommunala organisationen exempelvis genom utbildningsinsatser. Du kommer också att arbeta med att handlägga ärenden och förfrågningar från allmänheten såväl som från kommunens egna medarbetare.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är en positiv och utåtriktad person som har en akademisk utbildning med inriktning arkivvetenskap. Du är ansvarstagande och noggrann men också nyfiken, driven och självgående. 
Du måste kunna arbeta självständigt såväl som i grupp. Du är van att arbeta strukturerat, analytiskt och målfokuserat och är en god kommunikatör både i tal och i skrift. Tidigare arbete inom den offentliga sektorn liksom kunskaper om den kommunala organisationen och kommunal arkivbildning är meriterande. Vidare bör du ha god kännedom om de lagar och regler rörande exempelvis offentlighet och sekretess som styr verksamheten.

Om du har erfarenhet av arbete med långsiktigt digitalt bevarande och e-arkiv så är det meriterande. Hylte kommun använder Visual Arkiv som arkivredovisningssystem varför erfarenhet av detta system är en fördel.

Vid tillsättningen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du som person har förmågan att driva arbetet framåt, är serviceinriktad och strukturerad.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 
Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidare

Omfattning
Heltid

Lön
Individuell lönesättning

Tillträdesdag
Snarast, eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2019-02-24

Upplysningar
Emma Gröndahl, Informations- och kanslichef, 0345-180 14

 

Facklig företrädare

Facklig representant nås via kommunens växel

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 


Visa annons som pdf