Laholm:2019:50


Enhetschef Enheten för flerspråkighet och integration (EFI)

 

Beskrivning

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten är stadigt stigande. Med sitt unika läge vid havet i södra Halland angränsande till såväl Skåne som Småland är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbete på.
Till enheten för flerspråkighet och integration söker vi nu en engagerad ledare till rollen som rektor
för att leda, driva och utveckla den pedagogiska verksamheten. Detta gör rektor tillsammans med biträdande rektor, administratör, ca 45 medarbetare och övriga stödfunktioner.
Alla barn, elever och vuxna som finns inom utbildningsverksamheten i Laholms kommun ska känna att de ständigt utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Lärmiljön ska skapa trygghet och väcka nyfikenhet för lärande. Utbildning ska vara en viktig del i det livslånga lärandet!

 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du huvudansvar för verksamheten inom Enheten för Flerspråkighet och integration (EFI) som är en stödfunktion inom Barn- och ungdomsnämnden. Barn och ungdomsnämnden har ansvar för förskola, förskoleklass, grundskola, grund- och gymnasiesärskola och fritidshem inom Laholms kommun. EFI levererar även tjänster på uppdrag till den nämnd som ansvarar för kommunens gymnasieskola. EFI ansvarar för att ta emot alla barn/elever som inte har gått i svensk skola tidigare. Som enhetschef är du personalansvarig för ca 20 modersmålslärare och ca 25 studiehandledare. Din stödfunktion består av en administratör och en integrationspedagog. Som enhetschef på EFI ingår du i Barn och ungdomsnämndens ledningsgrupp och har ett nära samarbete med chefskollegorna inom Barn- och elevhälsan och övergripande chef för förskola, grundskola och särskola. Du har ett vardagligt och nära samarbete med förskolechefer och rektorer.

 

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning eller annan motsvarande utbildning. Vi ser det även som meriterande om du tidigare har arbetat i en ledande position inom utbildningsområdet. Som enhetschef inom EFI behöver du ha förmåga att se samband och kunna dra logiska slutsatser utifrån begränsad och ibland komplex information. Vi vill att du är utvecklingsorienterad och håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning. En god förmåga att skapa struktur i verksamheten är tillsammans med samarbetsförmåga och kreativitet viktiga egenskaper. Du drivs av en vilja att göra skillnad för framför allt flerspråkiga barn och trivs med att arbeta i en mångkulturell och pedagogisk miljö där vi alla bidrar till att barn och ungdomar ständigt ska lyckas. EFI:s verksamhet finansieras till största delen med kommunala medel, men även med riktade statsbidrag. För att kunna ansvara för och styra EFI:s  budget och ekonomi  behöver du därför ha både intresse och erfarenhet av ledning och styrning av en organisations ekonomi. B-körkort är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid


Tillträdesdag

2019-08-01

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Richard Mortenlind, utbildningschef 0430- 152 28

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–15 000

Sista ansökningsdag
2019-03-31

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 

 
 


Visa annons som pdf