Trainee Planarkitekt/Samhällsplanerare

 

Arbetsplatsbeskrivning

 

Välkommen till oss i Hylte!

Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna där våra medarbetares trygghet och utveckling alltid går hand i hand med organisationens vision.

 

Våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare verkligen kan göra skillnad med ditt engagemang. Då vi arbetar med att leverera samhällsservice till våra invånare bidrar du inte bara till din egen utveckling utan även till samhällets utveckling i stort. Vi är stolta över vår kommuns och dess 1300 medarbetare.

 

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

 

Tillsammans med Region Halland och kommunerna i Halland söker vi engagerade talanger till den åttonde omgången av ”Trainee Halland”! Anställningen är en tillsvidaretjänst som inleds med en åttamånaders traineeperiod. Parallellt med arbetet deltar du i ett omfattande traineeprogram i syfte att utvecklas och få en grundläggande kunskap kring att arbeta inom offentlig sektor. Du får en exklusiv inblick i kommunal/regional verksamhet och möjligheten att bygga upp ett stort nätverk.

Arbetsbeskrivning
Vill du ha en viktig roll i planavdelningen och samhällsbyggnadskontorets utvecklingsarbete?

Vi stärker nu upp enheten och söker en trainee planarkitekt/samhällsplanerare.

Vi erbjuder dig ett kreativt och spännande arbete med stor möjlighet att göra skillnad. Som planarkitekt/samhällsplanerare hos oss kommer du att ingå i en mindre enhet på samhällsbyggnadskontoret. Du kommer arbeta med hela den fysiska planeringsprocessen genom att handlägga och delta i arbetet med detaljplaner. Arbetet ställer krav på god kännedom om plan-och bygglagen, miljöbalken, boverkets allmänna råd och annan relevant lagstiftning inom området.

 

Du kommer även vara föredragande i olika sammanhang, till exempel vid samråd med medborgarna, nämndpresentationer och liknande.

Du arbetar som projektledare och planförfattare och leder och driver aktivt projekten från idé till färdig plan. Arbetet innebär många kontaktytor och du jobbar nära andra förvaltningar, politiker, exploatörer och inom den egna förvaltningen. Du kommer företrädesvis att serva samhällsbyggnadsnämnden med underlag och ibland även kommunstyrelsen.

 

För att trivas i rollen är du kommunikativ och har förmågan att skapa förtroendefulla relationer. Eftersom arbetet innebär mycket kontakter med allmänhet och andra verksamhetsutövare är det viktigt att du tycker om att möta människor och har en god förmåga att uttrycka dig i svenska tal och skrift. Vi ser att du är drivande, strukturerad samt intresserad av samhällsbyggnads- och gestaltningsfrågor.

Vi värdesätter flexibilitet och att du tar aktiv del i kommunens planeringsverksamhet och är beredd att ta dig an olika typer av uppdrag, när kommunens behov förändras.

 

Som trainee hos oss på planavdelningen kommer du att få en god introduktion, en bra grund att stå på och en inblick i olika områden inom samhällsbyggnadskontoret. Ditt arbete kommer att ledas av ansvarig chef med stöd av handledare. Traineeprogrammet består av olika utvecklingsdagar där du bland annat får kunskap inom ledarskap, ekonomi, kommunikation och bemötande. Du får även ta del av en mer omfattande projektledarutbildning och en unik möjlighet att prova på att arbeta i en annan organinsation. Programmet erbjuder en möjlighet att utvecklas såväl personligt som yrkesmässigt.

 

 

Kvalifikationer

Du som söker

• Är en akademiker och har en färsk högskole-/universitetsexamen som planarkitekt, samhällsplanerare eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Din utbildning ska vara avslutad senast juni 2019.

• Har ingen eller liten yrkeserfarenhet inom sökt yrkesområde.

• Har lätt för att kommunicera och få med dig andra människor.

• Är målinriktad.

• Har en positiv inställning till människor och arbete och i dessa sammanhang ser olikheter hos människor som en tillgång.

 

 

Genom din utbildning ska du ha goda kunskaper inom området och du har en god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer läggas vid samarbetsförmåga, personlig lämplighet samt ovanstående kvalifikationer. B-körkort är ett krav och en förutsättning för tjänsten. 

 

 

Ingen erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform
Tillsvidare

 

Lön
25 000 kr, under traineeperioden.

Omfattning
Heltid

 

Tillträde
2019-09-02

 

Ansökan

Ansök senast
2019-04-07

Referensnummer

Välkommen att söka genom att:

 

• Göra en digital ansökan via denna länk.

 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

 

Kontakt

Kontaktpersoner


Siv Modée
Plan- och byggchef

0345-180 67

 

Katarina Paulsson

Samhällsbyggnadschef

0345-180 08

 

Roger Wahlberg

Programledare Trainee Halland

0346-88 60 02

072-523 15 55

roger.wahlberg@falkenberg.se

 

Facklig företrädare

Kontaktperson för fackliga frågor - Vision

Mattias Andersson

0733718368

 

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 


 


Visa annons som pdf