Laholm:2019:54

Turistinformatör semestervikariat

 

Nu söker Laholms kommun två turistinformatörer till turistbyrån under sommaren.

 

Som turistinformatör kommer du till största delen vara placerad på turistbyrån i Teckningsmuseet. Anställningen pågår under perioden juni till augusti och arbetet är planerat över alla veckans dagar.

 

Arbetsplatsen
Kultur- och utvecklingsnämndens verksamhet omfattar ett brett område inom Laholms kommuns organisation och består av tre avdelningar: utbildning, arbetsmarknad samt kultur & fritid. 

Avdelning utbildning omfattar ansvar för gymnasiet, vuxenutbildningen samt kulturskola. Avdelning arbetsmarknad omfattar ansvaret för daglig verksamhet, arbetsmarknadsinsatser, jobb Laholm och vägledningscentrum. Avdelning kultur & fritid omfattar ansvaret för bibliotek, fritid, föreningar, kultur, turistbyrå och destinationsutveckling. 

 
Arbetsuppgifter

Vi söker dig som under sommaren vill ge service och information till våra besökare personligen, via mejl, telefon och sociala medier.

Du bemannar tillsammans med de tre övriga turistinformatörerna turistbyrån, som även är entré till Teckningsmuseet, och har ansvar för att verksamheterna sköts under öppettiderna vilket inkluderar café och pedagogisk verkstad. I ditt möte med turister ger du information om bland annat sevärdheter, naturupplevelser, mat och logi, evenemang och aktiviteter på ett inbjudande och professionellt sätt. Du kommer även att sälja både souvenirer och fiskekort. Dessutom är du ansiktet utåt för Teckningsmuseet och ger besökarna en bra introduktion till museet.

 
Kvalifikationer
Du kommer att vara Laholms kommuns ansikte utåt och därför är du självklart en serviceinriktad, glad och positiv person. Goda språkkunskaper i svenska och engelska är ett krav, tyska är meriterande. Du har kassavana, lätt för att lära dig nya saker, tar egna initiativ och hanterar flera olika arbetsuppgifter parallellt. Har du utbildning inom turism eller konstvetenskap, pågående eller avslutad, är det också meriterande. Du behöver kunna Office och sociala medier som Facebook och Instagram. God lokalkännedom om Laholms kommun och bra koll på vad som finns att se, göra och uppleva här i vår närhet är också ett krav. Minimiålder 18 år.

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV i din ansökan.

 

Anställningsform
Timanställning med i genomsnitt 30 timmar per vecka, måndag-söndag under juni-augusti. Tillträde i juni eller enligt överenskommelse.


Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Jonas Heintz

Enhetschef

Jonas.heintz@laholm.se

0702397344

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–15 000

Sista ansökningsdag
2019-04-15

Referenser 

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf