Laholm:2019:72

Systemekonom till Laholms kommun

 

Vi söker nu en systemekonom till Laholms kommun. Du kommer bland annat att arbeta med applikationsstöd för ett kommande beslutsstödsystem.

 

Har du ett stort samhällsengagemang och intresse av att arbeta i offentlig förvaltning? Vill du arbeta i en politiskt styrd organisation med korta beslutsvägar nära förtroendevalda och kommunledning? Ja, då har vi ett spännande, intressant och roligt arbete att erbjuda!

 

Arbetsplatsen

Tjänsten är placerad centralt på ekonomienheten inom kommunledningskontoret. Enheten består av 11 medarbetare.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara ansvarig för arbetet med införande av ett nytt beslutsstödsprogram. I din roll som systemförvaltare och expert av det nya systemet kommer du arbeta mycket i själva applikationen med införande, drift, support, administration och utveckling. Du blir navet kring systemet och dess användare.

 

Du kommer via din funktion bli en viktig del i kommunens analys-, verifierings- och redovisningsarbete. Detta arbete sker i nära kontakt med kommunens redovisningsekonom.

 

Arbetsuppgifterna kommer bland annat att innehålla följande:

  • Ansvara för implementeringen av beslutsstödet samt verifiering av att innehållet och informationen blir kvalitetssäkrat.
  • Analysera innehåll och dra slutsatser av informationen som finns i systemet.
  • Säkerställa dokumentation av systemet.
  • Utbilda och konsulterar internt kring systemet.
  • Driva på och utveckla innehållet i systemet.

Du kommer ha en viktig roll i utvecklingen av kommunens kommande arbetssätt kring ekonomisk rapportering till nämnder och verksamheterna tillsammans med dina ekonomkollegor och systemförvaltare för ekonomisystemet.

 

Dessutom kommer du tillsammans med övriga ekonomer arbeta med utveckling av kommunens ekonomistyrning och ekonomiadministrativa rutiner. Du kommer att ingå i kommunens ekonomgrupp.

 

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning med ekonomisk inriktning och du har erfarenhet av systemförvaltararbete eller liknande arbete inom ekonomi/affärssystem. Vidare har du erfarenhet och med det goda kunskaper inom redovisningens område samt ha en god analytisk förmåga att se helheten.

 

Mycket meriterande är om du har erfarenhet av Visma Window (tidigare Aditros affärssystem). Det är även meriterande med erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete.

 

Personliga egenskaper som värdesätts är bra samarbetsförmåga, god analytisk-, pedagogisk- och initiativförmåga. Du måste också ha en god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Stort kundfokus är viktigt då kontakterna inom kommunen är många. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Välkommen med din ansökan! Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Arbetstid/Varaktighet

Tillsvidareanställning, Heltid

 

Lön

Ange löneanspråk i ansökan.

 

Kontaktperson

Kristoffer Dehlin, 0430-152 70, Ekonomichef

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–15 000

Sista ansökningsdag
2019-04-29

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf