Laholm:2019:81

Förskollärare till Mumindalens- och Allarps förskola, vikariat

 

Välkommen att söka tjänst hos oss som förskollärare hos Mumindalen- och Allarps förskola. I Laholm har vi visionen för förskolan att: ”Alla barn får förutsättningar att utvecklas till sitt bästa jag”.

 

Vi har personal som ska vara föräldralediga så därför söker vi nu dig som är engagerad och entusiastisk över din roll som förskollärare och vågar prova nya vägar tillsammans med barnen och kollegorna. Du strävar efter både din egen och verksamhetens utveckling samt ser till barnets bästa i alla lägen.

 

Mumindalen, 1 tjänst

Mumindalens förskola är belägen i Skottorp, alldeles bredvid Skottorps skola. Idag har förskolan 50 barn inskrivna i åldrarna 1-5 år, fördelat på 3 avdelningar, 1 st 1-3 års avdelningar och 2 st 3-5 årsavdelningar. Den pedagogiska verksamheten på Mumindalens förskola präglas av barnens nyfikenhet, intresse och lusten till att lära. Verksamheten strävar efter att skapa trygga och utforskande miljöer, där alla barn får möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar.

 

Allarp, 2 tjänster

Allarps förskola är Laholms nyaste förskola och startade i augusti 2017. Idag finns det 66 barn inskrivna på förskolans 4 avdelningar. Förskolans pedagogiska verksamhet präglas av barnens nyfikenhet, intresse och lusten till att lära. Verksamheten strävar efter att skapa trygga och utforskande miljöer, där alla barn får möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar. På Allarps förskola arbetar vi TILLSAMMANS för att känna GLÄDJE, skapa ENGAGEMANG, väcka och ta tillvara på allas NYFIKENHET.

 

Arbetsuppgifter

Som förskollärare ansvarar du för att planera, dokumentera och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån förskolans läroplan tillsammans med arbetslaget samt koppla arbetet till vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Laholms kommun arbetar årligen fram en kompetensutvecklingsplan för att säkerställa att pedagogerna erbjuds fortbildning så att det pedagogiska arbetet utvecklas ute i verksamheterna.

 

Kvalifikationer

Du skall ha legitimation med behörighet att arbeta inom förskolan. Du ska vara väl förtrogen med vårt gemensamma uppdrag i läroplanen och ha god förmåga att omsätta våra styrdokument både i praktik och teori.

 

Utgångspunkten i ditt yrkesutövande är med hjälp av ett lösningsinriktat fokus. Du har en drivkraft att ta ett pedagogiskt ansvar och tillsammans med arbetslaget engagerat utveckla verksamheten på förskolan utifrån varje barns unika förutsättningar. Du ska ha god förmåga att se alla barn och ta hänsyn till deras individuella förutsättningar samt vilja dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter liksom du tar del av andras. Du är positiv och har en mycket god samarbetsförmåga och du ser möjligheter i mångfald och variation. Du har en förmåga att kommunicera, samordna och leda. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Varmt välkommen med din ansökan! Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV samt din legitimation om du erhållit den.

 

Anställningsform

Mumindalen vikariat aug 2019 - juni 2020 75%-100%

Allarp vikariat aug 2019 – dec 2019, 100%

Allarp vikariat aug 2019 - juni 2020 100%

Tjänsterna är vikariat med eventuell möjlighet till tillsvidareanställning inom Laholms kommun.

 

Upplysningar

Malin Mauritzson 0430-155 91, 0722-06 52 43

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–15 000

Sista ansökningsdag
2019-05-05 Intervjuer kommer att ske under vecka 20.

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf