Laholm:2019:96

Översiktsplanerare till Laholms kommun

 

Vi behöver nu bli fler samhällsbyggare för att fortsätta utveckla Laholm och söker därför en engagerad översiktsplanerare till planeringsenheten. Laholms kommun har de senare åren haft en stark tillväxt vilket ger ett stort fokus på samhällsbyggnadsfrågorna, från idé till genomförande. Det innebär bland annat att skapa attraktiva platser att bo och leva med utgångspunkt i hållbar utveckling. Vi arbetar nära invånarna och beslutsfattarna, politikerna.

 

Arbetsplatsen 

Planeringsenhetens huvudsakliga uppdrag är att leda utvecklingen av den fysiska miljön i kommunen genom att ta fram beslutsunderlag i tidiga skeden samt ansvara för  

genomförandet av exploaterings- och utvecklingsprojekt. Enheten har även samordningsansvaret för kommunens arbete i samhällsbyggnadsprocessen. På enheten finns funktionerna översiktsplanering, trafikplanering, mark- och exploatering samt projekt. 

 

Arbetsuppgifter

Som översiktsplanerare kommer du att ansvara för den övergripande fysiska planeringen i Laholms kommun. Du kommer att arbeta med att följa upp och driva att kommunens utveckling sker i enlighet med kommunens översiktsplan genom dialog såväl internt som externt. I rollen som översiktsplanerare ingår att genomföra utredningar samt handlägga remisser, motioner med mera inom området översiktlig samhällsplanering.  

 

Vi har flera spännande uppdrag på gång, en påbörjad fördjupad översiktsplan för vårt kustområde och i det närmaste göra en aktualitetsöversyn av gällande kommunövergripande översiktsplan, Framtidsplan 2030.  

 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har kandidat- eller magisterexamen med inriktning mot samhällsplanering eller arkitektur. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med samhällsplanering/samhällsbyggnad, gärna i en politiskt styrd organisation.  
Vi ser det som meriterande att du erfarenhet av arbete med samhällsplanering på en övergripande nivå samt har erfarenhet av att arbeta i och leda processer och genomföra utredningar.  
För att lyckas i uppdraget krävs god förmåga att kommunicera muntligt och i skrift samt kunskaper i de lagar och regler som styr översiktlig fysisk planering.
  Du ska ha god datorvana med erfarenhet av office- och adobepaketen, gärna även erfarenhet av ArcGIS. 

 
Som person är du resultatinriktad, strukturerad och lyhörd samt har förmågan att arbeta kreativt både självständigt och i grupp. 

Du är trygg och stabil och har lätt för att lära nytt och anpassa dig till vad situationen kräver. För att trivas i rollen som översiktsplanerare har du lätt att se sammanhang, lösa komplexa problem och göra välavvägda prioriteringar. Stor vikt kommer läggas på dina personliga egenskaper. 

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Välkommen med din ansökan!

 

Körkort 
B körkort fordras.  
 
Arbetstid/Varaktighet 
Tillsvidareanställning. Heltid 100%. 

 

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse


Lön 
Enligt överenskommelse
 
Kontaktpersoner 

Linda Svederberg, 0430 – 152 40, Planeringschef  

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–15 000

Sista ansökningsdag
2019-05-26

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf