Laholm:2019:97

Projektledare- exploatering och investering

 

Vi behöver nu bli fler samhällsbyggare för att fortsätta utveckla Laholm och söker därför en energisk projektledare till planeringsenheten. Laholms kommun har de senare åren haft en stark tillväxt vilket ger ett stort fokus på samhällsbyggnadsfrågorna, från idé till genomförande. Det innebär bland annat att skapa attraktiva platser att bo och leva med utgångspunkt i hållbar utveckling. Vi arbetar nära invånarna och beslutsfattarna, politikerna.

 

Arbetsplatsen

Planeringsenhetens huvudsakliga uppdrag är att leda utvecklingen av den fysiska miljön i kommunen genom att ta fram beslutsunderlag i tidiga skeden samt ansvara för  

genomförandet av exploaterings- och utvecklingsprojekt. Enheten har även samordningsansvaret för kommunens arbete i samhällsbyggnadsprocessen. På enheten finns funktionerna översiktsplanering, trafikplanering, mark- och exploatering samt projekt. 

 

Arbetsuppgifter 

Som projektledare kommer du att bli tidigt involverad i samhällsbyggnadsprocessen och vara delaktig i alla skeden från vision till färdigställande. Som projektledare är ditt huvudansvar att driva projekt inom nyanläggning av framförallt offentliga miljöer i våra exploaterings- och investeringsprojekt. Du styr dina projekt mot de ramar du fått i form av tid, kostnad och innehåll. Du ansvarar för projektplanering, genomförande, överlämnande och avslut. Till din hjälp finns en bredd av kompetenser i involverade enheter. Du kommunicerar och för en god dialog med alla som är inblandade i dina projekt: både med allmänhet och med interna och externa aktörer. Genom din förmåga till samarbete upprätthåller vi goda relationer med andra aktörer och tillsammans hittar vi lösningar utifrån de behov som uppstår.  

  

Vi har flera spännande och utmanade samhällsbyggnadsprojekt framför oss i vilka du kommer ha en central roll. I Knäred och Veinge planerar vi för nya tågstationer längs Markarydsbanan och i samband med dessa omfattande ortsutvecklingsprojekt. I Laholm finns ett stort behov av bostäder och närmast i tid ligger ett större exploateringsprojekt på Östra Nyby.  

 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har passande ingenjörs- eller arkitektutbildning eller annan enligt arbetsgivaren lämplig högskoleutbildning inom samhällsbyggnad. Du kan även ha samlat den kunskap som fordras genom flera års arbete av att leda egna projekt, eller genom att aktivt ha deltagit i andras projekt inom exploatering och investering. Erfarenhet från projektering, upphandling, kalkylering eller entreprenader är meriterande liksom erfarenhet från offentlig sektor och att ha samarbetat med olika aktörer inom branschen. Du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift och har god förmåga att kommunicera.  

 

Som person är du trygg och stabil samt har en god förmåga att självständigt driva på och strukturera ditt arbete. Projektledarrollen innebär många olika kontaktytor där god samarbetsförmåga med alltifrån byggherrar, entreprenörer och konsulter, till kollegor, kommunens övriga verksamheter och politiker är av yttersta vikt. Stor vikt kommer läggas på dina personliga egenskaper. 

 

Körkort 
B körkort fordras.  
 
Arbetstid/Varaktighet 
Tillsvidareanställning. Heltid 100%. 

 
Lön 
Enligt överenskommelse 
 
Kontaktpersoner 

Linda Svederberg, 0430 – 152 40, Planeringschef  

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–15 000

Sista ansökningsdag
2019-05-26

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf