Rektor till Elias Fries
Hylte:2019:56

Välkommen till oss i Hylte!

Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna där våra medarbetares trygghet och utveckling alltid går hand i hand med organisationens vision.

 

Våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare kan göra skillnad med ditt engagemang. Då vi arbetar med att leverera samhällsservice till våra invånare bidrar du inte bara till din egen utveckling utan även till samhällets utveckling i stort. Vi är stolta över vår kommuns verksamheter och dess

1 300 medarbetare.
 

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Arbetsplatsen
Elias Fries skola byggdes 1995 och består av åtta småhus uppbyggda efter en bygata. Husen är byggda av sunda material där ekologi och kretslopp är den bärande idén. Omgivningarna runt vår skola är något vi tar till vara på och vi utför undervisning i samtliga ämnen ute i naturen.

 

Arbetsbeskrivning
I kommunens olika skolor, förskolor och fritidshem arbetar vi med Hyltes framtid. Vi arbetar för barnens bästa och genom vårt dagliga arbete ger vi barnen de verktyg de behöver inför framtiden.  Det är ett lärorikt och viktigt uppdrag vi utför. Vi söker nu dig som vill dela detta uppdrag med oss på Hylte kommun i rollen som rektor på Elias Fries skola. 

Som rektor ska du leda och utveckla arbetet i din verksamhet och du har operativt och strategiskt ansvar för skolan. Du ansvarar för verksamhetsplanering, ekonomi, personal, arbetsmiljö och att att verksamheten följer lagar och förordningar. Vidare har du ansvar för det pedagogiska ledarskapet och det strategiska kvalitets- och utvecklingsarbetet. Du kommer även att ingå i Barn- och ungdomskontorets ledningsgrupp.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett tydligt och involverande ledarskap, arbetar med delaktighet och kan leda en komplex och mångfacetterad verksamhet.

Du är engagerad i pedagogiskt utvecklingsarbete och har förmåga att skapa goda relationer med elever, personal och föräldrar samt att samverka med externa aktörer för elevernas bästa. Du organiserar arbetet på ett sådant sätt att alla får möjlighet att ta ansvar för sin egen och skolans utveckling. Du ser möjligheter där andra ser hinder.

Som person är du trygg i dig själv och ditt ledarskap och du har förmåga att engagera och inspirera dina medarbetare. Samtidigt är du lyhörd och tydlig i din kommunikation kring mål, resurser och förväntat resultat och därigenom skapar du förståelse och acceptans för fattade beslut. Du ser humor och prestigelöshet som en framgångsfaktor.

Du har akademisk examen med pedagogisk eller specialpedagogisk inriktning. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och moderna arbetsformer. Vidare är du insatt i och besitter kunskap om lärarnas vardag.

Utöver detta är det för denna tjänst meriterande om du har:

- Tidigare rektorserfarenhet från årskurs F-6.

- Erfarenhet av arbete med barn- och ungdomar i en mångkulturell skolmiljö.

- Kunskap om och erfarenhet av ekonomiska system.
- Administrations- och dokumentationsvana.

- Erfarenhet av arbete med digitalisering inom skolans värld.

- Genomförd rektorsutbildning.


Vi vill att du bifogar personligt brev och CV. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas i organisationen.

Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

Lön
Individuell lönesättning

Tillträdesdag
1/8-2019 eller enligt överenskommelse

 

Sista ansökningsdag

6/6-2019

 

 

 

 

 

 
Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar

 

Ann-Christin Johansson
Kontorschef barn-och ungdomskontoret

073- 371 81 11

Lärarförbundets expedition:0345-180 11
Lärarnas Riksförbund expedition:0345-181 42
Kommunal expedition: 0345-181 98


Övriga upplysningar

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 


Visa annons som pdf